Motorola patenteert armband met oogtracking en stemmingsherkenning

Voor de komende generatie wearables lijkt de focus te liggen op de pols. Nike’s FuelBand, Samsung’s Galaxy Gear en de uitgesproken mening van Apple’s Tim Cook die de pols als “uiterst interessant” omschreef zorgen ook voor beweging elders. Zoals de nieuwe armband die Motorola zou willen gaan fabriceren.

Motorola’s patent omschrijft een armband die om de pols wordt gedragen en in staat is om op basis van sensoren te bepalen of je je tablet of smartphone in portret of landschap-modus hebt. Daarnaast zou de armband een eye-tracking systeem hebben, waarmee het de content op je tablet kan aanpassen aan je blikveld.

Screen Shot 2013-09-17 at 11.40.16 AM

Daarnaast zou de armband in staat moeten zijn om “op basis van je stemming” bepaalde acties uit te voeren. In het patent spreekt men over het “veranderen van een achtergrond”, maar of daarmee de achtergronden van je telefoon of tablet mee worden bedoeld, of de achtergrondkleur van je armband, is onduidelijk.

Wel wordt duidelijk dat de armband ook in staat is om je bewegingen om te zetten naar besturingsopdrachten voor andere hardware, zoals een TV, tablet of computer.

Screen Shot 2013-09-17 at 11.39.14 AM

Wil je meer weten over het patent van Motorola? Check dan het hele patent hier!