Ton Steenman: ‘Naast verbinden is het analyseren van alle data onze grootste uitdaging’

Hij speelde vorige week eigenlijk een soort thuiswedstrijd. Tijdens de FIA Mobility Conference in Den Haag gaf Intel topman Ton Steenman, ooit woonachtig in de hofstad, een keynote over “connected cars”. Een chipfabrikant op een auto event, het is logischer dan je in eerste instantie zou denken. We spraken Steenman direct na afloop van zijn keynote.

Al meer dan 30 jaar is Steenman werkzaam bij Intel en bezoeken aan zijn geboorteland zijn sporadisch. Zijn interview geeft de vice-president van Intel’s Connected Systems Group dan ook liever in het Engels. Logisch, het is zijn dagelijkse voertaal en de termen in het vak liggen eerder op het puntje van de tong dan in het Nederlands.

Tijdens ons gesprek staat Steenman stil bij de ontwikkelingen op het gebied van “connected cars” , legt hij uit waarom auto’s zo’n interessant onderwerp zijn voor Intel. en geeft hij inzicht in een aantal andere innovaties waar Intel zich mee bezighoudt, waaronder het Intelligent Systems Framework.

Volgens Steenman zijn de afgelopen tien jaar misschien wel de meest transformatieve jaren geweest in het bestaan van Intel. De komende jaren ligt de uitdaging wat hem betreft niet alleen op het verbinden van mens en machine, maar ook in het analyseren van al die data.