Nederlandse muziekplatform 22tracks stopt ermee

Het Nederlandse muziekplatform 22tracks stopt ermee. Dat heeft het bedrijf vandaag via een nieuwsbrief laten weten. Het platform begon in 2009 als een plek waar gebruikers nieuwe muziek in verschillende genres konden ontdekken. De muziek werd samengesteld in playlists van 22 nummers.

Toen 22tracks begon, zag het landschap van muziekstreaming er nog compleet anders uit. In de loop der jaren profileerde het bedrijf zich met zijn kenmerkende 22 playlists van 22 nummers in verschillende genres. In 2015 begon het platform met zijn eigen festival in Amsterdam, 22fest. Vorige maand vond daarvan de derde editie plaats.

In oktober gooide de dienst het roer nog volledig om. In een interview met Het Parool vertelde 22tracks dat het zijn playlists verplaatst naar Spotify. Het bedrijf wilde, zoals altijd, uit de duizenden nummers die beschikbaar zijn de onbekende pareltjes naar boven halen. Hoewel het bedrijf stopt, blijven de gemaakte playlists op Spotify wel bestaan. Ook heeft het bedrijf een afscheidsplaylist van 22 nummers samengesteld.