Muzik Smart Headphones laten je razendsnel je favoriete muziek delen


Wat niet ‘smart’ is, kan alsnog ‘smart’ worden. Dat blijkt wel weer uit de Muzik Smart Headphones. De koptelefoon is helemaal naar eigen wens te configureren en laat je razendsnel muziek delen via de doppen. Maar er wordt ook slim gebruik gemaakt van sensoren.

De Muzik is een schitterend vormgegeven koptelefoon, verkrijgbaar in het zwart of wit.

Vier kleine kuiltjes op de cup die over je rechteroor gaat, meer is het niet. Maar die vier kuiltjes geven je wel de mogelijkheid om direct je muziek te delen met je vrienden via Facebook of Twitter, direct vanuit Spotify of Rdio.

Twee andere knoppen geven je de mogelijk om door je playlist te bladeren en het volume van de muziek aanpassen. Maar misschien is het slimste van de Muzik nog wel de accelerometer, die meet wanneer je je koptelefoon afzet en dan direct je muziek voor je pauzeert.

muzik_headphone_controls

Het zit de makers van de Muzik overigens niet mee als het gaat om de lancering van de Smart Headphones. Zo wilde het bedrijf de headset eerst in Q3 van dit jaar lanceren, maar werd dat later bijgesteld tot november. Ook die doelstelling lijkt niet te zijn gehaald, het is nog steeds niet duidelijk wanneer de headset op de markt verschijnt.

Mocht je slechts licht geïnteresseerd zijn in de headset, dan zul je van  de prijs van $299 je misschien flink schrikken. De eerste ervaringen met de geluidskwaliteit en die strakke vormgeving vergoeilijken echter wel weer dat stevige prijskaartje.

We houden jullie uiteraard op de hoogte over de lancering van de Muzik Smart Headphones.