Parrot Flower Power maakt tuinieren een fluitje van een cent

De Parrot Flower Power was begin van dit jaar al een grote hit tijdens de CES in Las Vegas, maar toch duurde het nog tot eind vorige maand voor de gadget daadwerkelijk verscheen. Keurig op tijd voor het voorjaar van 2014 dus!

De Parrot Flower Power is een slimme sensor, in de vorm van een takje, die je in de nabijheid van een tuin- of kamerplant kunt steken. Vier sensoren meten vervolgens het licht, de vochtigheid van de grond, de voedingskwaliteit van de bodem en de temperatuur.

flower_power_app

Het slimme takje is voorzien van een batterij en kan via Bluetooth synchroniseren met je smartphone. Op deze manier heb je dus vliegensvlug inzicht in de gezondheid van je groene vrienden.

In dezelfde app vind je overigens ook de verzorgingstips van dik 6000 bloemen en planten. Hoewel de app in het Nederlands is, is die database helaas alleen in het Engels en dat maakt het vinden van de juiste plant soms wat lastig.

Het water geven zul je nog even zelf moeten doen, maar zelfs daar kan de Flower Power je mee helpen door je een notificatie te sturen. Voor $59,95 ben je in ieder geval zeker dat je niet zomaar de boel de boel laten.