MyReserve-accu laat in app zien hoe stroom in huis wordt verspreid

MyReserve

De slimme accu voor in huis lijkt een steeds vanzelfsprekender iets te worden. Logisch ook, want zo’n batterij kan alle stroom van je zonnepanelen bewaren voor een later moment. En we leven nu eenmaal steeds groener. Het is dan ook geen wonder dat het Duitse Solarwatt de MyReserve-accu voor in huis heeft aangekondigd.

De MyReserve bewaart net als voorgaande thuisbatterijen stroom voor in huis, maar biedt daarbij ook een speciale management-app voor tablets. Hierop wordt getoond hoeveel stroom er is opgeslagen en hoeveel er wordt verbruikt, en waar al deze stroom precies naartoe gaat. Op basis hiervan moet de accu inzichtelijk maken hoe elektriciteit in huis precies wordt gebruikt.

Daarmee is de MyReserve een handige accu om in combinatie met zonnepanelen te gebruiken, al doet hij niet wat we zo gaaf vonden van de Orison. Deze alternatieve accu verzamelt ook stroom via traditionele routes, waardoor hij zich kon opladen als de stroomprijs het laagst was.

Solarwatt laat de MyReserve-acccu zien tijdens SolarSolutions 2016, een energiebeurs die op 16 en 17 maart plaatsvindt in Nederland. Goedkoop zal de accu overigens niet worden: volgens de makers wordt hij vanaf 5499 euro aangeboden.