N64-game GoldenEye 007 is nu beschikbaar op de Nintendo Switch

Nintendo Switch

Misschien heb je er ooit wel van gehoord of hem zelfs nog zelf gespeeld: de hitgame GoldenEye 007. Deze game is een icoon van de Nintendo 64. En nu maakt het spel een comeback! GoldenEye 007 is namelijk naar de Nintendo Switch gekomen.

GoldenEye 007 is een first-person shooter gebaseerd op de James Bond-film GoldenEye. De game verscheen in 1997 en kreeg vrijwel alleen maar lovende reacties. Spelers prezen de single player-missies, met gevarieerde opdrachten en de combinatie tussen stealth en actie. Daarnaast bevat het spel multiplayer-opties voor vier spelers, wat in die tijd nog niet was voorgekomen op de Nintendo 64.

Niet verrassend dus dat het spel het enorm goed deed. De game verkocht uiteindelijk ruim acht miljoen exemplaren wereldwijd. Daarmee werd het een van de meest succesvolle games van de Nintendo 64. En ook nu nog wordt het als een van de beste games ooit gezien.

GoldenEye 007 op de Switch

Nintendo brengt met enige regelmaat klassieke games naar zijn meest recente console, de Nintendo Switch. En GoldenEye 007 behoort nu dus ook tot die lijst. Het spel is nog steeds hetzelfde: je speelt als James Bond en moet het GoldenEye-wapen stoppen. Om dat te doen reis je over de hele wereld, dring je binnen in ondergrondse basissen, verken je een dichte jungle en baan je jezelf een weg door een militaire trein. M geeft je onderweg meer informatie over je doelstellingen en Q geeft je allerlei nieuwe gadgets. Net als vroeger kun je de game helemaal alleen spelen, maar ook online of lokaal met drie vrienden.

Helaas is de game niet los te kopen. De game is alleen beschikbaar als je het Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket-lidmaatschap hebt, wat je 39,99 euro kost voor 12 maanden.