Na auto’s ook fietsen: Uber start elektrische fietsdienst in Rotterdam

Uber-Jump

Uber is al enige tijd actief in Nederland met zijn taxidienst en zijn bezorgdienst voor eten. Nu komt daar een geheel nieuwe dienst bij: JUMP. Met JUMP kun je in Rotterdam gebruikmaken van elektrische deelfietsen, om zo door de stad te reizen.

”Onze missie met JUMP is om vervoer in de binnenstad van Rotterdam nog makkelijker te maken en daarmee autobezit en verkeersopstoppingen te verminderen,” vertelt Nikolaas Van de Loock, General Manager JUMP Benelux. “Hiermee willen wij de leefbaarheid in de stad vergroten en bijdragen aan efficiënt en milieuvriendelijk vervoer.”

Vooralsnog is de dienst alleen in Rotterdamse binnenstad en de directe omgeving beschikbaar. Daar staan nu 500 elektrische fietsen, die je gemakkelijk kunt herkennen aan hun knalrode kleur. De fietsen kun je altijd huren voor 20 cent per minuut. Voor het ontgrendelen van de fiets betaal je eenmalig een euro.

Vervolgens kun je met maximaal 25 kilometer per uur door de stad toeren. Ben je klaar? Dan parkeer je hem simpelweg ergens in de JUMP-zone, zodat iemand anders hem weer kan gebruiken.

Zo werkt het

De fietsen zijn vanaf vandaag te gebruiken. Om een fiets te huren, open je de Uber-app en klik je op het fiets-icoontje onderaan je scherm. In de app zie je vervolgens waar de dichtstbijzijnde fiets is. Klik er eentje aan en je kunt hem reserveren.

Als je de fiets gevonden hebt, scan je de QR-code. De fiets ontgrendeld en je kunt er vandoor. De fietsen zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar. De dienst kan dus bijvoorbeeld handig zijn als je na een avondje stappen niet meer met de bus naar huis kunt. Dan kun je simpelweg fietsen.

Uber heeft voor de komende tien dagen een speciale actie: de eerste 20 minuten fiets je gratis. Na die tien dagen betaal je wel direct per minuut voor het gebruik van de fiets.