NASA en Google kondigen wedstrijd aan voor innovatie van gezondheidszorg

Vorige week was de Rotterdamse Maastoren het decor voor de twee editie van het jaarlijkse Singularity University. Gedurende het event werden 100 van de grootste innovators uit ons land bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen door onder andere NASA, Google en sprekers uit de Quantified Self Community. Daarnaast werd een nieuwe wedstrijd aangekondigd waarbij de winnaar het 10 weekse zomerprogramma aan Singularity University.

Thema van de Singularity University NL Conferentie dit jaar was “De innovatie gedreven CEO”. Het publiek luisterde naar inspirerende sprekers van Singularity University Global, NASA, Google, Quantified Self, Lean Startup, BioCurious en 3D Systems. Ze kregen de laatste inzichten in verschillende technologische ontwikkelingen zoals biotechnologie, nanotechnologie, quantified self en robotica. De exponentiële groei van deze technologieën heeft grote gevolgen voor bedrijfsleven, gezondheidszorg, politiek, wetenschap en maatschappij.

Om het gedachtegoed van Singularity University sneller te verspreiden is er een unieke wedstrijd voor Nederlandse deelnemers ontwikkeld. Thematiek in deze wedstrijd is de veranderende gezondsheidzorg in ons land:  van correctief naar preventief door de genoemde nieuwe technologieën.

De winnaar van de Nederlandse wedstrijd krijgt de kans om 10 weken lang een speciaal traject te volgen aan de Singularity University. Een zomerprogramma ter waarde van $30.000 op de campus van NASA met topdocenten als Larry Page, Peter Diamandis, Ray Kurzweil, Tim O’Reilly, Clay Shirky, Kevin Kelly en Chris Anderson.

Salim Ismail van Singularity University: “Momenteel organiseren wij jaarlijks in 25 landen wereldwijd een lokale wedstrijd om de beste mensen naar Singularity University te halen. Nederland is een van top 4 ambassadeurslanden voor SU sinds 2011 en wij kijken dan ook erg uit naar de kwalitatieve inzendingen van dit jaar. De afgelopen jaar was de instroom vanuit Nederland van zeer hoge kwaliteit

Meer informatie te vinden op de website van Singularity University Nederland. Wie meer wil weten over de Singularity-beweging, recent kwam het onderwerp aan bod in VPRO’s Tegenlicht. Er zijn ook video’s van de bijeenkomst in Rotterdam beschikbaar.