Natuurlijk: de eerste gadgets om witte ringen van de Homepod te voorkomen zijn er al

Homepod-houders-Meres

Apple bracht vorige week zijn slimme speaker Homepod op de markt in Amerika. Er bleek echter een klein probleem te zijn: het apparaat laat witte kringen achter op houten meubilair. Ben je mooi klaar mee, zou je denken. Maar natuurlijk zijn diverse bedrijven zo slim om hier direct mee aan de slag te gaan, en oplossingen op de markt te brengen.

Vrijwel alle oplossingen komen in de vorm van onderzetters en houders voor Apple’s speaker. Zo is er een onderzetter gemaakt door Pad & Quill. Deze onderzetter is gemaakt met “Amerikaans volnerfleer”. Deze onderzetters worden voor 20 dollar verkocht, maar je kunt natuurlijk ook even naar de Xenos of Blokker lopen en een goedkopere variant halen.

Houders van Meres

Meres heeft zelfs twee producten op de markt gebracht om witte kringen te voorkomen. Er is een Aluminium Mount Holder, die je op je bureau kunt plaatsen. Binnenin zit een ring, waar de Homepod netjes in past. Daardoor valt hij niet om, maar komt hij ook niet op je houten tafelblad terecht.

Slim is dat er onderin nog speciale gleuven zitten, om te voorkomen dat het apparaat te warm wordt. Verder zit er een zachte rubberen mat in, om vibraties te voorkomen. Daardoor wordt de geluidskwaliteit niet aangetast.

Daarnaast heeft Meres een Aluminium Wall Mount gemaakt. Deze houder doet hetzelfde als de Mount Holder, maar kun je aan een muur vast maken. Zo komt de Homepod helemaal niet meer in de buurt van je houten oppervlakken. Binnenin zitten dezelfde gleuven en dezelfde rubberen mat.

Het grote verschil is dat de ring niet aan de basis vast zit, maar aan twee paaltjes die achter de speaker verstopt zitten aan de achterkant. Daardoor lijkt het alsof het apparaat in de lucht zweeft. De twee apparaten worden verkocht voor 39,90 dollar en 42,50 dollar.

Reistas

Homepod-reistas

Er is zelfs een oplossing bedacht voor mensen die de Homepod met zich mee willen nemen. Capra Leather heeft de Brown Leather Homepod Travel Case gemaakt. Dit is een handgemaakte tas, waar het apparaat in kan. Bovenop zit een handvat en een rits, zodat het apparaat veilig blijft zitten als je onderweg bent.

Binnenin zit zacht suede en de basis is gevoerd om te zorgen dat de Homepod niet beschadigt als je hem neerzet. Achterop zit nog een vakje voor een kabel, zodat je het apparaat kunt aansluiten op het stopcontact. Daarboven zit een elastieken band, waar je de kabel mee vast kunt zetten.

De tas is echter niet goedkoop. Deze kost je 105 dollar. Voor 10 dollar extra kun je je initialen er nog in laten graveren.

Verklaring Apple

Apple stelt overigens zelf dat het “niet ongebruikelijk” is voor een “speaker met vibratiedempende siliconen basis” om witte kringen achter te laten. Dit zou komen doordat oliën zich verspreiden tussen de siliconen basis en het tafeloppervlak.

In Nederland is de speaker vooralsnog niet te koop.