Niet fijn: Homepod van Apple laat witte kringen achter op je houten meubels

Apple HomePod

Als je een slim apparaat van 349 dollar koopt, ga je er vanuit dat alles goed werkt. En vooral ook dat als je hem ergens neerzet, het je meubilair niet aantast. Maar dat blijkt bij de Homepod van Apple niet helemaal het geval te zijn. De slimme speaker laat namelijk witte kringen achter op houten oppervlakken, zo bevestigde Apple tegenover The Wirecutter.

Volgens Apple kunnen de markeringen veroorzaakt worden, doordat oliën zich verspreiden tussen de siliconen basis en het tafeloppervlak. Het zou zelfs “niet ongebruikelijk” zijn voor een “speaker met een vibratiedempende siliconen basis”.

Schoonmaken

Nu zijn er een paar dingen die je kunt doen. Apple raadt bijvoorbeeld aan om je Homepod op een ander oppervlak neer te zetten. Na enige tijd zou de witte ring dan vanzelf weer moeten verdwijnen van het houten oppervlak. Is dat niet het geval, dan kun je het oppervlak schoonmaken met de door de fabrikant van het meubelstuk aangeraden methode.

De grote vraag is natuurlijk of de witte ringen ook nog verschijnen als je de slimme speaker al een aantal maanden in huis hebt. Hier is echter nog geen antwoord op te geven. Het apparaat verscheen vorige week pas in de Verenigde Staten en moet in de lente pas in andere landen op de markt komen. Er is dus niemand die hem zo lang op een meubel heeft kunnen laten staan.