NEC tovert met augmented reality een toetsenbord op je arm

Heb je te grote vingers voor dat priegelige toetsenbord op je smartphone? Goed nieuws: binnenkort beschik je over een keyboard dat zo breed is als je onderarm.

De Japanse elektronicagigant NEC heeft namelijk een wearable in de pijplijn zitten die via augmented reality een toetsenbord op je arm kan projecteren. NEC heeft zijn vondst een passende naam gegeven, want het toetsenbord wordt op de markt gebracht als het ARmKeypad. Je hebt er twee dingen voor nodig: een speciale bril en een bijbehorende smartwatch.

Zodra je de bril opzet, zie je het toetsenbord boven je arm zweven. Diezelfde bril analyseert waar je vingers zijn, zodat geregistreerd kan worden welke toetsen je in drukt. Het horloge signalseert hoe snel je typt en kan eventueel ook de positie van het toetsenbord aanpassen, zo meldt de Wall Street Journal.

Of het ARmKeypad echt aan zal slaan is de vraag, want echt snel kun je waarschijnlijk niet typen. Allereerst is het onmogelijk om met twee handen te typen, terwijl we ook nog maar moeten afwachten of de techniek wel zo soepel werkt als NEC ons wil doen geloven.