Zit Apple achter deze mysterieuze Tesla-concurrent?

Niemand weet wie er achter zit of waar het geld vandaan komt, maar een mysterieuze autofabrikant is van plan het Tesla moeilijk te gaan maken met een nieuwe elektrische auto.

Het bedrijf heet Faraday Future en werkt sinds vorig jaar vanuit een oude fabriek van Nissan in Californië. Hier zouden momenteel al 400 mensen werkzaam zijn, terwijl Faraday claimt dat het elke week zo’n tien nieuwe werknemers inhuurt. Tegen het einde van het jaar wil het bedrijf 500 mensen in dienst hebben, zo meldt de New York Post, dus je kunt gerust stellen dat Faraday niet over een nacht ijs gaat en behoorlijk ambitieus is.

faraday-future-rear-view-teaser

Onder de 400 huidige werknemers vinden we verschillende mensen met ervaring bij Tesla, BMW, Ferrari, Ford, General Motors, Volvo, Facebook en Google. Sterker nog: Nick Sampson is nu senior vice president bij Faraday, maar werkte in het verleden als director of vehicle and chassis engineering voor Tesla. Het lijkt er dus op dat de kennis en kunde om een Tesla-concurrent te lanceren zeker in huis is. Volgens Sampson moet de elektrische auto van Faraday in 2017 op de markt komen.

Wie er achter Faraday zit is nog onduidelijk, maar er doen geruchten de ronde dat Apple achter het bedrijf zit. Zo kan er in alle rust gewerkt worden aan de elektrische auto, zonder dat meteen duidelijk is dat het eigenlijk om de Apple Car gaat. Sampson wil er niet veel over kwijt en zegt de partners niet bij naam te willen noemen, maar het feit dat Faraday een miljard dollar gaat investeren in een nieuwe fabriek bewijst wel dat de partners behoorlijk kapitaalkrachtig zijn.