Nederlanders zijn niet geïnteresseerd in Google Glass

Nederlanders lopen niet warm voor Google Glass, meldt Emerce vandaag. Het merendeel van de mensen geeft aan geen behoefte te hebben aan een slimme bril, of vindt het te gevaarlijk. Dat blijkt uit een onderzoek van Multiscope onder 1.008 Nederlandse consumenten.

Vier op de vijf Nederlanders zijn bekend met de Google Glass, maar het overgrote deel (83%) is niet van plan de bril ooit te gaan dragen. Privacy issues zijn de belangrijkste oorzaak dat mensen huiverig zijn voor het apparaat. Bijna twee derde van de ondervraagden is bang ongewenst gefotografeerd of gefilmd te worden.

Mannen en jongeren hebben een iets grotere interesse in het device dan vrouwen en oudere mensen. Vooral de mogelijkheid om met het apparaat te kunnen navigeren, foto’s te maken of filmen wordt gezien als een meerwaarde. De adviesprijs van €1500 euro is voor veel mensen veel te hoog, liever zouden zij een bedrag van rond de 100 – 130 dollar betalen voor Google Glass.

Mij doet de uitkomst van het onderzoek enigszins denken aan deze fantastische video uit 1999, waarin aan diverse Nederlanders wordt gevraagd of ze behoefte hebben aan ‘een mobiele telefoon’. Kijk en lach mee: