Nederlandse maker Spin Remote failliet

Spin Remote

En weer valt het doek voor een bedrijf dat dankzij een succesvolle Kickstarter-campagne een product op de markt bracht. Dit keer gaat het om Lingedaal BV, het bedrijf dat achter de Spin Remote zit. We schreven zo’n twee jaar geleden over deze draaiknop, waarmee je allerlei apparaten in huis aan kunt sturen. Een tof idee, dat technisch goed was uitgevoerd, maar blijkbaar was dat niet genoeg om om de lange termijn succesvol te zijn.

iCulture ontdekte dat de maker van de Spin Remote vorige maand door de rechter failliet is verklaard. Het bedrijf had duizenden exemplaren van de Spin Remote laten produceren, maar uiteindelijk bleken er niet genoeg mensen te zijn die het ding wilden aanschaffen. Het geld dat in de productie was gestopt werd dus niet terugverdiend en de verkoop draaiende houden bleek duurder dan verwacht. Dit leidde uiteindelijk tot het faillissement, blijkt uit het verslag van de rechtbank.

Spin Remote nog steeds te koop

De Spin Remote is ondanks het faillissement nog wel te koop bij verschillende (web)winkels, zoals de Mediamarkt, Wehkamp en CoolBlue.

Doordat de maker failliet is biedt die echter geen ondersteuning meer. De winkel waar je het product koopt (of hebt gekocht), blijft echter wel verantwoordelijk voor de naleving van de garantie en het Europees consumentenrecht.