Nederlandse ‘Marktplaats voor 3D-printers’ breidt uit met investering van 7 miljoen euro

Niet iedereen weet het, maar hier in Nederland zit een best flinke 3D-printstartup. Het Amsterdamse 3D Hub biedt een online marktplaats voor 3D-printdiensten, waarmee eigenaars van printers objecten kunnen afdrukken voor mensen zonder zo’n apparaat. Het bedrijf heeft een investering van 7 miljoen dollar (6,26 miljoen euro) opgehaald.

3D Hubs biedt een slimme manier waarop meer mensen 3D-printers kunnen gebruiken. Printerbezitters kunnen op hun beurt een extra zakcentje verdienen, door orders van fanatieke ontwerpers zonder de juiste hardware te hulp te staan. Handig, want een 3D-printer is verdraaid duur en daarom niet snel gekocht.

Er zit groei in 3D Hubs, vertelt oprichter Bram de Zwart aan NU.nl. Inmiddels zijn er 33.000 3D-printers op het netwerk aangesloten, verspreid over 160.000 landen. Iedere maand worden er rond de 40.000 3D-afdrukken gemaakt. Een groei van 1200 procent vergeleken met september 2014, toen er voor het eerst investeringsgeld werd opgehaald.

Hoe het investeringsgeld precies zal worden geïnvesteerd moet nog blijken. Volgens De Zwart wordt er vooral gekeken naar hoe professionele gebruikers beter met de 3D-printmarktplaats kunnen verbinden.