Nederlandse startup haalt €2 miljoen op voor de ontwikkeling van zonnesimulatoren

Het jonge Delftse techbedrijf Eternal Sun B.V., dat gespecialiseerd is in het bouwen van zonnesimulatoren, heeft groeikapitaal opgehaald bij de Belgische investeringsmaatschappij Vermec N.V. Met de zogenoemde Series A investeringsronde is 2 miljoen euro gemoeid om Eternal Sun te ondersteunen bij de internationale groei, zo maakte het bedrijf vandaag bekend.

De investering zal gebruikt worden om de sales- en serviceactiviteiten uit te breiden. Chokri Mousaoui, medeoprichter en CEO van Eternal Sun:

Omdat de zonne-energiemarkt wereldwijd eensterke groei doormaakt en de nadruk steeds meer ligt op de kwaliteit en betrouwbaarheid van zonnepanelen, is er een groeiende vraag naar onze oplossingen”, zegt Chokri Mousaoui, medeoprichter en CEO van Eternal Sun

Het bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen van simulatiesystemen die zonlicht tot 98 procent nauwkeurig nabootsen. De systemen worden wereldwijd gebruikt om de levensduur en prestaties van zonnepanelen te testen, maar ook om de houdbaarheid van materialen zoals verf, airbags en plastics te bepalen.

“De zon beïnvloedt de levensduur van bijna alle materialen”, zegt Mousaoui. “Steeds meer klanten zoals gerenommeerde onderzoeksinstellingen, zonnepaneelfabrikanten en certificeringsinstituten zijn daarom geïnteresseerd in onze techniek.” Zo heeft Eternal Sun recent het Turkse nationale certificeringsinstituut in Ankara voorzien van een compleet solar-certificeringslaboratorium.

Eternal Sun heeft de Climate-KIC Accecelator doorlopen. Zij heeft de Nederlandse editie van de Climate-KIC Venture Competition in 2012 gewonnen en won de publieksprijs van de Europese Venture Competition van Climate-KIC in Bologna in 2013.