Nederlandse teams gekwalificeerd voor World Drone Prix

World Drone Prix

We hebben nu naast Max Verstappen nog eens twee racers om trots op te zijn. Er zijn namelijk twee Nederlandse teams door naar de World Drone Prix, het wereldkampioenschap voor dronevliegers. Dino Joghi en Metall Danny gaan volgens Droneracers ons land dit jaar vertegenwoordigen.

De World Drone Prix wordt op 11 maart gevlogen in Dubai, waar racers kansmaken op 1 miljoen euro aan prijzengeld. De hoofdprijs is rond de 230.000 euro. Elk team bestaat uit vijf racers, waaronder de piloot, navigator, pitcrewlid, technicus en teamleider. Daarnaast moet er achter ieder team ook een sponsor staan. De piloot draagt een speciale bril waarmee hij of zij rechtstreeks kan meekijken vanuit de drone.

Om mee te mogen doen aan de wedstrijd moesten teams zich door de kwalificatieronde werken, iets wat twee Nederlandse teams is gelukt. Zij zullen samen met 30 andere teams op 11 maart voor de hoofdprijs gaan racen.

Moeilijk zullen de Nederlandse teams het wellicht wel krijgen. Van de 32 kwalificaties, staan ze op de 26e en 30e plaats. Ze zullen dus een flink wat snellere tijd moeten neerzetten in de uiteindelijke races. Bij de uiteindelijke races kan het echter allemaal anders verlopen. De kwalificaties waren op een binnenparcours, maar de echte race zal buiten gaan plaatsvinden.