“Ok Google”: Nederlandse versie Google Assistent eindelijk beschikbaar!

Foto via Piotr Swat / Shutterstock.com

We hebben er lang genoeg op moeten wachten, maar vandaag is het eindelijk zover: Google introduceert de Nederlandse versie van Google Assistent. Eindelijk kunnen gebruikers van Google’s virtuele assistent nu ook in het Nederlands hun opdrachten uitspraken. We namen de proef op de som in een speciale aflevering van onze podcast V2.

De komst van een Nederlandse versie van Assistent was al enige tijd aanstaande. Geruchten over tekstschrijvers en zelfs comedians die werden ingehuurd om ‘onze’ Google Assistent tot leven te brengen lijken niet ver van de waarheid af staan als Michiel tijdens het testen merkt dat Assistent vloeiend ‘Kabouter Wesley’ spreekt en weet wanneer je boodschappen wil doen bij de Appie en via een appie een boodschap wil overbrengen.

Wil je reageren op deze podcast? Dat kan natuurlijk! Stuur ons een berichtje via Twitter naar Michiel of Johan of natuurlijk via Facebook.

Wil je er zeker van zijn dat je de volgende V2 niet mist? Abonneer je! In de meeste podcast-apps – zoals Podcasts van Apple, Pocket Casts en Overcast – kun je gewoon zoeken op V2 en vind je ons vanzelf. Je kunt ons op pc of Mac beluisteren via onder meer iTunesTuneIn en Pocket Casts. En uiteraard hebben we ook een RSS-feed die je kunt toevoegen aan een podcast-app.

Meer van onze podcasts luisteren? Bekijk dan nu ons overzicht!

Foto via Piotr Swat / Shutterstock.com