Neelie Kroes haalt Berlijnse ‘broedplaats voor startups’ naar Nederland

Goed nieuws voor de Nederlandse startup-wereld. The Factory, de Berlijnse broedmachine voor startups, komt naar Nederland, zo meldt Emerce.

Hiermee krijgen we direct te zien wat Neelie Kroes voor StartupDelta kan betekenen. Het Nederlandse initiatief moet ervoor zorgen dat Nederlandse startups sneller kunnen groeien en dat meer buitenlandse startups zich in Nederland gaan vestigen. De daad wordt bij het woord gevoegd nu The Factory naar Nederland komt.

Kroes schrijft op de website van StartupDelta dat zij vorige week groen licht heeft gekregen van The Factory en dat mogelijk ook één van de financiers, Hardware.co, zich in Nederland wilt gaan vestigen. Echter is dit nog niet wereldkundig gemaakt.

neelie kroes

The Factory is een broedplaats voor startups en wordt gefinancierd door Google, Lufthansa en Hardware.co. In het gebouw aan de Bernauer Strasse zijn 23 startups gevestigd, waaronder Soundcloud en 6Wunderkinder. Daarnaast is het ook de plek waar Google for Entrepreneurs zich heeft gevestigd.

In welke Nederlandse stad The Factory zich zal gaan vestigen is nog niet bekend. Vermoed wordt dat de strijd zal gaan tussen Amsterdam, waar ook StartupDelta zich gaat vestigen, en Rotterdam.

Op 5 maart aanstaande zal Prins Constantijn namens StartupDelta het woord nemen tijdens het eerste NRC Live event. Hierin zal hij ingaan op de rol van StartupDelta om Nederlandse startups sneller uit te laten groeien tot een internationaal bedrijf en hoe zij buitenlandse startups naar Nederland willen halen.