Nest breidt uit met alarmsysteem en deurbel die je gezicht herkent

Nest deurbel

Nest lanceert deze week drie nieuwe producten die jouw huis nóg veiliger houden. De fabrikant van smarthome producten en onderdeel van Google’s Alphabet, bracht eerder dit jaar al een nieuwe thermostaat en beveiligingscamera uit.

De nieuwe producten zijn allemaal verbonden met de Nest app en maken het beveiligen van je huis nog slimmer en makkelijker.

Nest Guard

Het smarthome bedrijf lanceert een geheel nieuw beveiligingssysteem genaamd Nest Guard. Het ziet er uit als een Google Home met een toetsenbord aan de bovenkant. Hiermee vervangt het nieuwe systeem het ouderwetse beveiligingstoetsenbord aan de muur.

Met de nieuwe Nest Guard hoef je niet eens een code in te toetsen om het alarm uit- of in te schakelen. Je kan namelijk ook de zogenoemde Nest Tags gebruiken. Dit zijn kleine hangertjes met sensoren die je gewoon aan je sleutelbos hangt. Je kunt de Tags aan of uit zetten via de app en zo programmeren dat het alleen tussen bepaalde tijden werkt.

Naast de bewegingssensor in het systeem, kun je ook aparte Nest Detect sensoren aanschaffen, voor bij je deur bijvoorbeeld. De sensoren sturen waarschuwingen naar de app of activeren het alarm als er mensen langs lopen. Het beveiligingssysteem is beschikbaar vanaf november 2017 en kost $499. De Tags kosten $25 per stuk en de sensoren $59 per stuk.

Nest Hello

Het is een deurbel en camera in één: de Nest Hello. De hippe smarthome gadget heeft een deurbel-knop met daarboven een kleine camera. Hierdoor kan je meteen zien wie er aan jouw deur staat, en dat allemaal via de speciale Nest app. De slimme deurbel is verre van origineel. Zo was de start-up Ring het bedrijf al voor met een deurbel die er bijna hetzelfde uitziet.

Nest onderscheidt zich van Ring met enkele extra functies. Je kan namelijk een ‘Naptime’ functie activeren waardoor de deurbel gedurende een gekozen periode op stil staat. Staat er weer een vervelende verkoper voor je deur? Je kunt ook via Google Assistant een bericht inspreken zodat je niet meer zelf naar de deur hoeft te lopen.

De prijs van de slimme deurbel is nog niet bekend.

Nest Cam IQ

Naast de Naptime en inspreek functies, heb je ook de optie om gezichtsherkenning in te schakelen als uitbreiding op de camera’s buiten je huis. De technologie detecteert mensen, dieren of objecten en je kunt er zelfs mee inzoomen en mensen volgen met de camera.

Als je een extra centje over hebt voor de Nest Aware dienst, voegt de camera gezichtsherkenning toe. Hiermee herkent de camera jouw gezicht of dat van anderen. De feature maakt gebruik van dezelfde technologie als Google Photo’s maar slaat de gezicht-bibliotheek op haar eigen servers op en niet op die van Google.

De buitencamera met gezichtsherkenning technologie kost $349 per stuk.