Net als in Star Trek: Amazon Alexa maak je nu ook wakker met het woord ‘Computer’

Sinds de digitale assistent haar intrede deed, hebben veel mensen een droom. We willen er op eenzelfde soort manier gebruik van kunnen maken als Tony Stark doet in Iron Man of zoals aan boord van een spaceship in Star Trek. Voor die laatste groep is er nu goed nieuws, schrijft TechCrunch. Amazon Alexa heeft namelijk een nieuw woord waarmee het geactiveerd wordt: “Computer”. Net zoals in Star Trek dus.

Nadeel is natuurlijk wel dat je Amazon veel sneller wakker maakt. Het woord computer valt immers nogal eens, in ieder geval wel in mijn huishouden. Maar het is ook een droom die werkelijkheid wordt voor vele Star Trek-fans, aangezien de leden van de Enterprise hun systemen precies zo aanspreken.

Geen self-destruct

De feature wordt langzaamaan uitgerold naar gebruikers van Alexa. Helaas kun je andere features van de Star Trek-computer niet gebruiken bij Alexa. Darrell Etherington van TechCrunch probeerde bijvoorbeeld de ‘self-destruct’ aan te zetten. Helaas: die heeft Alexa niet. Maar het is leuk geprobeerd.

Om de feature aan te zetten ga je naar instellingen voor specifieke Echo-apparaten in de Alexa-app. Vanuit daar kun je een Wake Word kiezen, waar nu vier opties staan. Naast “Computer” kun je namelijk ook kiezen voor “Alexa”, “Amazon” en “Echo”.