De Ford GT is met een topsnelheid van 348 km/u de snelste Ford ooit

Ford heeft een mooi nieuw persoonlijk record neergezet: de Ford GT is namelijk de snelste productieauto uit hun geschiedenis. Het voertuig heeft een EcoBoost-motor en is aerodynamisch, waardoor het een maximumsnelheid van 348 kilometer per uur behaald.

Naar eigen zeggen deed de auto het vorig jaar tijdens een test op het Calabogie Motorsports Park in Canada zelfs beter dan de McLaren 685LT en de Ferrari 458 Speciale. Waar de Ford GT een rondje reed in 2 minuten en 9,8 seconden, deed de McLaren dit in 2 minuten en 10,8 seconden, en de Ferrari het in 2 minuten en 12,9 seconden.

Volgens Raj Nair, Executive Vice President van Product Development en CTO bij Ford, heeft dit onder meer te maken met het gewicht van de auto.

Door een koolstofvezelarchitectuur toe te passen in de Ford GT hebben we de auto aanzienlijk lichter gemaakt. Vervolgens hebben we een deel van deze besparing weer opgeofferd op die plaatsen waar dit positief van invloed is op het prestatievermogen, met name in de actieve dynamiek. Hierdoor is de auto nog sneller geworden.

Veiliger

Het voertuig heeft een gewicht van 1400 kilo, waarmee hij precies tussen concurrenten McLaren en Ferrari in zit. De auto heeft daarnaast maar liefst 647PK en een 3,5 liter V5-motor. Dankzij de dynamische systemen heeft de auto bij iedere snelheid een optimale neerwaartse kracht, luchtweerstand en balans, stelt Ford. Daardoor wordt de auto ook nog eens veiliger voor iedere bestuurder.

Ford GT

Ford GT

Ford GT

Ford GT

Ford GT