Netatmo June armband vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland

Afgelopen januari schreven we al over de Netatmo June, een nieuwe wearable die bijhoudt aan hoeveel UV straling je dagelijks wordt bloot gesteld. En nu is de fraaie armband dan eindelijk ook in Nederland verkrijgbaar.

De June meet realtime de UV intensiteit op een dag, en via een bijbehorende app lees je precies af hoeveel UV straling je op dat moment te verduren krijgt. Het device werkt zelfs op bewolkte dagen, en vertelt je via de app wat je precies kunt doen om jezelf te beschermen tegen de zon.

Afhankelijk van je huidtype berekent de app de maximale tijd die je op een dag in de zon mag doorbrengen. De gemeten hoeveelheid zon is vervolgens in percentages zichtbaar in de app. Om huidbeschadiging te voorkomen, kan de app je waarschuwen wanneer het tijd is voor bescherming – of dat nu het smeren van zonnebrandcrème, een pet of een zonnebril opzetten, of de schaduw opzoeken is. Aan het eind van de dag bekijk je eenvoudig een samenvatting. Zo zie je op welke momenten de UV-straling op de huid het meest intens was.

682d0bcd0a4ada01f7f155bb0ae72748

De June viel op tijdens de afgelopen CES in Las Vegas vanwege zijn ‘fashionable’ design: Een dubbelen leren of rubberen polsband, waarop een soort edelsteen geplaatst is. Deze steen is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: witgoud, geeldgoud en staalgrijs.

De June is vanaf vandaag verkrijgbaar via de website van Netatmo, Apple Store, Coolblue en Media Markt. De adviesprijs is €95.