Netflix heeft bijna 100 miljoen gebruikers, maar heeft weer een hitserie nodig

Goed nieuws voor Netflix: de streamingdienst heeft bijna 100 miljoen abonnees. Toch is dat nieuws niet zo positief als je zou verwachten. In het eerste kwartaal van dit jaar is het aantal nieuwe abonnees namelijk lager dan verwacht, schrijft Reuters. Voornaamste reden? Er was geen nieuwe hitserie als Orange is the New Black, House of Cards of Stranger Things.

In de afgelopen drie maanden kwamen er bijna vijf miljoen gebruikers bij, van wie er 3,53 miljoen buiten de Verenigde Staten wonen. De verwachting was echter dat er ongeveer 5,5 miljoen nieuwe klanten bij zouden komen.

Maar dat moet niet van lange duur zijn: in het tweede kwartaal rekent Netflix op meer nieuwe abonnees dan waar analisten gemiddeld van uit gaan. Dit weekend verwacht het bedrijf de magische grens van 100 miljoen abonnees te bereiken.

Hitseries

Nieuwe abonnees trek je natuurlijk het gemakkelijkste als je series en films hebt die iedereen wilt zien. Goeie voorbeelden zijn House of Cards en Orange is the New Black. Het nieuwe seizoen van die eerste komt op 30 mei op Netflix; het nieuwe seizoen van Orange is the New Black op 9 juni. De kans is aanwezig dat er daardoor weer meer nieuwe abonnees bij komen.

Netflix besteedt behoorlijk wat geld in de productie van nieuwe films en series, waardoor het weinig winst maakt. Maar dat betekent niet dat het slecht gaat met het bedrijf. In de afgelopen drie maanden werd een recordwinst van 178 miljoen dollar binnen geharkt. In dezelfde periode vorig jaar haalde het maar 27 miljoen dollar binnen. Verklaring hiervoor is onder meer dat House of Cards op een ander moment wordt gefilmd en gepubliceerd, waardoor het bedrijf geld kan besparen.