Netflix kondigt vier nieuwe, Europese animatiefilms en vier animatieseries aan

Scrooge: A Christmas Carol, Netflix

Kun jij geen genoeg krijgen van animatiefilms en -series? Dan hebben we goed nieuws! Netflix heeft namelijk vier nieuwe animatiefilms én vier nieuwe animatieseries aangekondigd, die ook nog eens allemaal van Europese bodem komen. Het gaat bijvoorbeeld om een nieuwe film van de maker van Klaus en om een serie gebaseerd op een reeks fantasyromans van Curtis Jobling.

Netflix heeft de nieuwe animatieprojecten aangekondigd in aanloop naar het 61e jaarlijkse Annecy International Animation Film Festival. Het leuke is dat de films en series niet Amerikaans, maar Europees zijn. Het zijn dus echt projecten van eigen bodem, al zit er geen Nederlands project bij.

Om maar eens met de films te beginnen: dat zijn er vier, waarvan er twee uit het Verenigd Koninkrijk komen, één uit Spanje en één uit Frankrijk. De twee Britse films zijn echte kerstfilms. Allereerst verschijnt er in december namelijk een nieuwe versie van A Christmas Carol, genaamd Scrooge: A Christmas Carol. Voor wie het verhaal niet kent: Scrooge is een vreselijke man, waardoor zijn ziel op het spel staat. Nu krijgt hij één kerstavond om zijn verleden onder ogen te zien en een betere toekomst op te bouwen. Tof feitje: deze versie is een musical, dus we kunnen ook nog meezingen.

Daarnaast verschijnt de Britse kerstfilm That Christmas, die gemaakt is door een animator van How to Train Your Dragon. Hij maakt nu voor het eerst een eigen speelfilm, die gebaseerd is op de kinderboekenreeks van Richard Curtis, die eerder de films Love Actually en Four Weddings and a Funeral maakte. That Christmas volgt verschillende verhaallijnen over liefde en eenzaamheid, familie en vrienden en de Kerstman die een grote fout maakt. Wanneer de film uitkomt, zegt Netflix helaas niet. Maar de kans is natuurlijk groot dat dit ergens rond de feestdagen is.

That Christmas op Netflix

Foto: Locksmith Animation

Ember en Steve Box-animatiefilm

We kunnen dus ook nog twee films uit andere landen verwachten, namelijk Frankrijk en Spanje. Beide films hebben helaas nog geen releasedatum meegekregen, maar we weten al wel waar ze over gaan.

Ember is de Spaanse film, die gemaakt is door de regisseur van Klaus, Sergio Pablos. Deze film vertelt een episch, avontuurlijk verhaal over de zoektocht van de mensheid naar vuur. De jonge Dikka begint namelijk een bijna onmogelijke tocht naar een vulkaan, om daar een kostbare vuursteen terug te vinden die haar stam kan redden.

Daarnaast verschijnt er nog naamloze animatiefilm van Steve Box, die eerder Wallace & Gromit: The Curse of the Were Rabbit maakte. Deze film draait om Tibbles en zijn bende zwerfkatten, die worstelen om zichzelf te voeden met de opbrengsten van hun vindingrijke, maar weinig opbrengende overvallen. Daarom gaan ze undercover als de verwende huisdieren van de buitenwijken, om de grootste overval ooit te plegen.

Vier nieuwe series

Naast films verschijnen er dus ook vier nieuwe series op Netflix, die helaas ook nog geen releasedatum hebben gekregen. Allereerst is er Bad Dinosaurs uit Groot-Brittannië en Spanje. Deze animatiefilm volgt de hilarische streken van een Tyrannosaurus-familie die de beproevingen van het leven in de prehistorische wildernis ondergaan, terwijl ze omringd worden door incompetente dinosaurussen.

Ook verschijnt de Franse serie The Seven Bears, wat over een bende beren gaat die een leuke draai geven aan de sprookjes die we dachten te kennen.

The Seven Bears op Netflix

Foto: Folivari

Uit Italië komt de animatieserie Mermaid Magic, over de zeemeerminprinses Merlinda. Zij verruilt haar onderzeese wereld voor het onbekende land daarboven, om een zeldzame magische bron op te sporen die haar moet helpen het op te nemen tegen de kwade krachten boven en onder de golven. De serie is gemaakt door de maker en regisseur van WinxClub Iginio Straffi en de animatiestudio Rainbow/Bardel, die bekend is van Dragon Prince en Rick and Morty.

Tot slot verschijnt vanuit Groot-Brittannië de serie Wereworld, dat gebaseerd is op de gelijknamige boeken van Curtis Jobling. Dit is een epische fantasyserie over Drew Ferran, die op volwassen leeftijd ontdekt dat hij één van de laatst overlevende weerwolven is. Daarmee wordt hij ook direct de rechtmatige heerser van het land dat de Werelords geregeren. Maar om de troon op te eisen en een einde te maken aan de tirannie van de Lionlords moet Drew eerst het gevecht aan.

Beeld: Timeless Films/Netflix