Bouw je eigen Netflix Personal Trainer die je aanmoedigt bij het sporten

Iedereen kent de uitdrukking Netflix and chill wel. Maar als het aan het streamingplatform ligt, komt daar een nieuwe uitdrukking bij: Netflix and sport! Het bedrijf heeft namelijk een uitleg op haar blog geplaatst waarmee je zelf een persoonlijke trainer kunt maken. Zo kun je én sporten én je favoriete serie op Netflix kijken.

Om het apparaat te bouwen is het wel handig als je een beetje technologische kennis hebt. Het apparaat is namelijk gebaseerd op een Adruino die je zelf moet programmeren. In de instructies staat een lijst met welke materialen je nodig hebt en een aantal bestanden om het apparaat te laten werken.

Motivatie van Netflix

Als je de persoonlijke trainer helemaal in elkaar hebt gezet, is het gebruik er van gemakkelijk. Je laat het verbinding maken met je telefoon of tablet via Bluetooth. Dankzij een accelerometer weet het of je het doel dat je voor jezelf hebt gezet behaald. Kom je onder dat niveau, dan wordt je muziek of video gepauzeerd en krijg je een motiverende quote te zien van je favoriete Netflix-karakter.

Er zijn drie opties binnen de training. Je kunt even lachen met quotes van Bojack Horseman, stimulansen krijgen van Unbreakable Kimmy Schmidt en tough love krijgen van Terry Crews van Ultimate Beastmaster. Ga je sneller met je training, dan gaat je video gewoon weer door. Welke sport je uitvoert tijdens het kijken van je serie of film, is aan jezelf.