Netgear en Harman Kardon presenteren slimme speaker die ook een WiFi-repeater is

Orbi-Voice-Netgear-Harman-Kardon

Netgear en Harman Kardon hebben een interessante partnerschap gesloten. De twee bedrijven hebben een slimme speaker gemaakt, die ook direct een WiFi-repeater is. Zo heb je dus en het gemak van spraakbesturing en overal in huis een goede WiFi-verbinding. Het apparaat heet de Orbi Voice, meldt The Verge.

De speaker bevat de Amazon Alexa, en laat je daarmee diverse dingen doen met niets meer dan spraakopdrachten. Zo kun je informatie opvragen, taken laten uitvoeren en andere slimme apparaten in je huis besturen. De Orbi Voice bevat gen 360 graden-geluid, maar heeft een woofer en een tweeter voorop. Ook zit er een speciale kamer in om de bas de ruimte te geven.

Dit betekent allemaal wel dat je de speaker dicht bij de muur wilt zitten, om het beste geluid te krijgen. Daarentegen moet je het apparaat van stroom voorzien met een kabel, dus de kans is groot dat hij toch wel op die plek komt te staan.

De speaker heeft verder vier microfonen en een aantal knoppen aan de bovenkant om Alexa te besturen. Volgens Netgear gaat de speaker werken met Spotify, Pandora, Deezer, iHeartRadio en diverse andere diensten. Helaas is het niet mogelijk om meerdere speakers hetzelfde tegelijkertijd af te laten spelen.

Repeater

Tegelijkertijd is de Orbi Voice dus ook een WiFi-repeater. Het apparaat is een tri-band-model en kan 2,2 Gbps aan WiFi-snelheid behalen. Ook heeft het apparaat twee poorten voor Ethernet-kabels.

De Orbi Voice is in de Verenigde Staten vanaf volgende maand te koop voor 300 dollar. Op de Nederlandse website van Netgear staat de speaker ook al, maar de prijs is nog niet bekendgemaakt. Ook is niet duidelijk of de speaker op hetzelfde moment in Nederland in de verkoop gaat.