Je kunt nu in 2 talen door elkaar tegen de Google Assistent praten

Google-Assistant, Google Assistent

Veel mensen in Nederland – en in andere landen – wisselen wel eens tussen de talen die ze spreken. Hier in huis wordt bijvoorbeeld met enige regelmaat Engels en Nederlands door elkaar heen gesproken. Helaas begrijpt de Google Assistent dat echter niet. Tot nu dan, want Google heeft ondersteuning uitgebracht voor precies dit. Dat meldt het bedrijf op zijn blog.

Simpel gezegd betekent dit dat je in meer dan een taal tegen de Assistent kunt praten. Je kunt de ene keer een vraag in het Engels stellen, en nog geen 5 minuten later een andere vraag in het Duits. Hier hoef je geen instellingen voor te wijzigen, de Assistent herkent de juiste taal automatisch.

Helaas werkt de functie nog niet in het Nederlands. Vooralsnog is er alleen ondersteuning voor de functie in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Japans. In de komende maanden moeten er nieuwe talen bij komen.

Nieuwe functies

De Assistent krijgt in de komende maanden ook nieuwe functies, omdat partners hier ondersteuning voor gaan bieden. Zo komt er ondersteuning voor de besturing van de FIBARO Switch, de Nanoleaf Light Panels, de Roomba 980, 896 en 676.