Neuraal netwerk Google leest de ene na de andere bouqetreeksroman

Bouquetreeks

Als Google’s neurale netwerk een persoon was, dan lag ie op dit moment gestrekt op een bank met stapels aan romatische boeken eromheen. Volgens Buzzfeed voert Google de kunstmatige intelligentie namelijk het ene na het andere boek, waarbij er maar liefst 2865 worden verslonden. Google wil graag het neurale netwerk leren om de schrijfstijl van deze boeken te doorgronden, zodat hij gebruikers op een informelere toon te woord kan staan.

Op die manier moet de officiële Google-app een stuk vriendelijker in toon worden, vertelt projectbaas Andrew Dai:

De Google-app reageert op het moment erg feitelijk. Hopelijk kunnen we op deze manier, en door later nog andere dingen te doen, je meer het idee geven dat je een gesprek hebt, of dat je op meerdere manieren te woord gestaan kunt worden.

Waarom Google daarvoor de goedkope romans gebruikt? Simpel: al deze boeken hebben volgens Google in feite hetzelfde verhaal, met vergelijkbare zinnen die net wat anders zijn geschreven. Hierdoor kan het neurale netwerk de structuur van een zin makkelijk doorgronden, door alle boeken met elkaar te vergelijken. Het is nu te hopen dat de Google-app niet zomaar met ons gaat flirten.