Neuro+ maakt hersengestuurde game die je focus moet verbeteren

Neuro+ is een startup die games ontwikkelt die door je hersenen worden bestuurd. Hiermee wil de startup kinderen en volwassenen helpen bij het verbeteren van hun concentratie. De startup is met de gelijknamige nieuwe videogame genomineerd voor de SXSW Accelerator in de categorie Health & Wearable Technologies.

Neuro+ is eigenlijk niet alleen een game, maar een trainingsprogramma voor kinderen en volwassen boven de 7 jaar oud. Het doel is om de hersenen te trainen en daarmee de aandacht en focus te verbeteren. Voor het gewenste effect moet je volgens Neuro+ het spel zo’n drie dagen per week een half uurtje per dag spelen.

Om je aandacht en focus te verbeteren heeft Neuro+ drie specifieke trainingsdoelen opgezet die je daarbij moeten helpen. Dit zijn de doelen ‘focus’, ‘stilzitten’ en ‘negeren van afleiding’. Alle drie deze doelen worden simpelweg getraind door middel van de game, omdat brain-training volgens Neuro+ niet per se saai hoeft te zijn.

Naast het spel zelf heb je ook nog een Muse Headband nodig. Deze is eventueel samen met het spel te bestellen. Daarnaast heb je voor de game zelf een computer (PC of Mac) nodig met bluetooth en op zijn minst 8GB RAM.