Met Wiivv kun je schoenzolen gewoon laten printen

Gepersonaliseerde schoenzolen bestellen, zonder je huis te moeten verlaten? Het van oorsprong Canadese bedrijf Wiivv maakt het mogelijk. Met hun aanpak is het bedrijf één van de finalisten in de Innovative World Technologies-categorie van de SXSW Accelerator.

Van oorsprong Canadees bedrijf werd opgericht in de zomer van 2014. Het bedrijf specialiseert zich 3D-geprinte kleding. De schoenzool is het eerste product en draagt de naam BASE. Door met een app vier foto’s van je voet en één van de achtergrond te maken, kan Wiivv een 3D-model van je voet maken. Daar wordt dan jouw persoonlijke schoenzool op gebaseerd, die je ook naar eigen smaak met verschillende kleuren en patronen kunt vormgeven.

Vervolgens duurt het volgens het bedrijf maximaal twee weken voordat je je Wiivvs aan huis bezorgd hebt. Daarna gaan ze volgens Wiivv twee jaar mee als je ze elke dag gebruikt. Een gepersonaliseerde schoenzool kost je 75 dollar. Het bedrijf bezorgt ze op dit moment echter alleen nog binnen Noord-Amerika. Daarnaast wordt de Europese papierstandaard A4 ook nog niet ondersteund.

Op dit moment is er alleen een iOS-app beschikbaar, maar het bedrijf wil in de zomer ook een versie voor Android lanceren.