Nextbit maakt telefoon die apps opslaat in de cloud

Nextbit heeft vandaag de ‘Robin’ geïntroduceerd op Kickstarter. Het bedrijf wil met het toestel mensen op een andere manier gebruik laten maken van smartphones, omdat je niet langer vast zit aan fysieke opslagruimte.

nextbit-phone2

Het toestel is dan ook niet ontworpen om er goed uit te zien, maar puur voor gebruiksgemak. Je kunt het toestel dan ook niet vergelijken met de huidige smartphones. De Robin heeft alles wat een normaal toestel ook heeft, zoals een 5,2-inch scherm, een 13-megapixel camera en een Snapdragon 808 chip met 3GB aan werkgeheugen. De specs zijn in dit geval echter alles behalve interessant. Het toestel draait op Android Marshmallow en heeft 32GB aan opslagruimte. Deze opslag is niet uit te breiden, maar dat hoeft ook niet. Het mooie aan dit toestel is namelijk dat je niet vastzit aan deze 32GB. Het bedrijf heeft het besturingssysteem van Android zo aangepast dat alles wordt opgeslagen in de cloud, zodra er geen ruimte meer is op je telefoon.

Het besturingssysteem gebruikt de cloud voor foto’s, video’s, data én apps. Zodra het systeem detecteert dat jij een bepaalde applicatie al een tijdje niet meer gebruikt, wordt deze van je toestel verwijderd en opgeslagen in de cloud. Hier krijg je 100GB aan opslagruimte, dus daar zou je even mee uit de voeten moeten kunnen. Heb je toch extra ruimte nodig, dan is dat geen enkel probleem, want Nextbit vraagt hier geen vergoeding voor. Het toestel is nu beschikbaar via Kickstarter en de eerste 1000 backers kunnen ‘m bestellen voor 300 dollar. De uiteindelijke verkoopprijs zal 400 dollar bedragen.