NFC functionaliteit iPhone 6 werkt alleen voor Apple Pay

Wie dacht straks eindelijk over een iPhone met NFC functionaliteiten te beschikken komt bedrogen uit: Vandaag werd bekend dat de nieuwe iPhone 6 alleen NFC ondersteunt in samenwerking met Apple Pay. Voor andere apps of toepassingen is NFC niet beschikbaar. Dat bericht Cult of Mac vandaag.

Andere betaalsystemen zoals Paypal die gebruik hoopten te kunnen gaan maken van NFC in de nieuwe iPhone 6 hebben dus pech. De technologie is alleen beschikbaar voor Apple’s eigen mobiele betalingssysteem, dat bevestigde een woordvoerder van Apple. En dat is jammer voor alle concurrentie die heel even een zee aan nieuwe mogelijkheden en klanten voor zich zag.

Apple heeft zich lang verzet tegen de introductie van NFC in zijn hardware, maar ging uiteindelijk toch overstag omdat het het enige systeem is dat goed genoeg te beveiligen is wanneer je mobiele betalingen mogelijk wil maken. Maar het is duidelijk dat Apple de functionaliteit strikt wil beperken tot alleen Apple Pay. Voor andere toepassingen dan mobiel betalen bevelen zij app developers dan ook andere technologieën aan.

Natuurlijk is nog niet gezegd dat NFC voor altijd afgeschermd blijft op de iPhone 6. Net als met zijn vingerafdruk-herkenningsfunctionaliteit kan Apple op een later moment nog besluiten om de technologie op een later moment alsnog open te gooien middels een software update.