Baanbrekend: NFL-speler Carl Nassib komt als eerste actieve speler uit de kast

Carl Nassib NFL

Homoseksualiteit is nog altijd een groot taboe onder professionele sporters. Het is dan ook niet voor niets dat alle American Football-spelers pas uit de kast zijn gekomen op het moment dat ze niet meer actief meedoen in de sportwereld. Daar heeft NFL-speler Carl Nassib verandering in gebracht. Hij maakte onlangs een coming out-video en is daarmee de eerste speler die nog tijdens zijn loopbaan uitkomt voor zijn homoseksualiteit.

Hij hoopt hiermee een taboe te doorbreken.

Instagram

De coming-out video deelde de 28-jarige Nassib zelf. Hierin vertelt hij dat hij zich eindelijk comfortabel genoeg voelt om dit te delen met de rest van de wereld. Zo zegt hij dat hij al een tijdje van plan was om het te doen, maar dat hij zich nog niet op zijn gemak voelde. “Ik heb echt het beste leven, de beste familie, vrienden en baan die ik me kan wensen. Ik ben nogal gesteld op mijn privacy, dus ik hoop dat jullie weten dat ik dit niet voor de aandacht doe.” Verder vertelt hij dat hij zich al 15 jaar lang gekweld voelt voor dit moment.

Taboe

Met deze video hoop Nassib het taboe te doorbreken dat er nog altijd zit op homoseksualiteit in de sportwereld. Hij hoopt dan ook dat video’s als deze in de toekomst niet meer nodig zijn. “Tot die tijd zal ik mijn steentje bijdragen aan een cultuur van acceptatie en medeleven”, zegt hij in de video.

De NFL-speler benadrukt hoe belangrijk hij het vindt dat er vertegenwoordiging en zichtbaarheid is in de LHBTQI+ gemeenschap. Hij hoopt dan ook dat hij een deur naar meer openlijkheid opent met zijn video en dat hij voor verandering kan zorgen. American football is de best bekeken sport in de VS.

Steun

Het is ontzettend dapper van Nassib om op deze manier zijn coming out te doen en hij kan dan ook rekenen op een hoop steun. In de reacties onder zijn video spreken mensen lovend over deze positieve stap in de sportwereld. In de tekst onder de video bedankt hij nog zijn coaches, medespelers en de NFL voor de support, acceptatie en respect die ze hem geven.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Carl Nassib (@carlnassib)

Beeld: Jamie Lamor Thompson / Shutterstock.com