Star Wars-ster Carrie Fisher krijgt nu toch nog een ster op de Hollywood Walk of Fame

Carrie Fisher

Het is in december alweer vijf jaar geleden dat de wereld ruw opschrok: Star Wars-ster Carrie Fisher kreeg een hartaanval en stief onverwacht. Maar Hollywood is haar niet vergeten: de legende krijgt nu toch nog haar eigen ster op de Hollywood Walk of Fame, schrijft Entertainment Weekly.

Vorige week werd aangekondigd dat maar liefst 38 mensen een eigen ster krijgen op de Hollywood Walk of Fame, als onderdeel van de Walk of Fame Class of 2022. Twee van de sterren worden postuum uitgereikt: rapper Nipsey Hussle (1985 – 2019) en Carrie Fisher (1956 – 2016) krijgen nu ook een ster.

De ster van Carrie Fisher krijgt logischerwijs veel aandacht, onder meer omdat fans na haar onverwachte dood zelf al een ster maakten op de Walk of Fame, om haar te herdenken. Daarnaast maakte collega Mark Hamill – in Star Wars de tweelingbroer van Fisher’s Leia, Luke Skywalker, speelde – al in 2018 er een punt van dat Fisher een ster moest krijgen. “Carrie krijgt haar welverdiende ster op de Walk of Fame, het is alleen de vraag wanneer. De regel is dat er vijf jaar gewacht wordt om hem postuum toe te kennen”, aldus Hamill destijds.

Het is dus niet verrassend dat Mark Hamill er nu bij stilstaat dat Fisher de ster krijgt. Op Twitter deelde hij een aantal foto’s van de twee, evenals de tekst: “Ik feliciteer alle 38 nieuwe #HollywoodWalkOfFame-winnaars. Veel liefde en een hele speciale 1-vingerige groet aan de onvergelijkbare, hilarische en oneerbiedige natuurkracht die mijn ruimtezus Carrie Fisher was. Haar ster zal van hier tot in de eeuwigheid schitteren.” Overigens heeft Hamill zelf al sinds 2018 een eigen ster.

38 winnaars

Zoals gezegd krijgen 38 mensen nu een ster, waar dus veel bekende mensen bij zitten. In de categorie film krijgt onder meer Ewan McGregor een ster, die in de nieuwere Star Wars-films Obi-Wan Kenobi speelt. Verder krijgen Francis Ford Coppola, Macaulay Culkin, Willem Dafoe, Salma Hayek, James Hong, Helen Hunt, Michael B. Jordan, Regina King, Ray Liotta, Adam McKay, Jason Momoa en Tessa Thompson een ster.

In de categorie televisie komt er een ster voor Byron Allen, Greg Berlanti, Ricky Gervais, Peter Krause, Bob Odenkirk, Holly Robinson Peete, Norman Reedus, Tracee Ellios Ross, Jean Smart, Ming-Na Wen en Kenan Thompson.

Daarnaast zijn er nog wat kleinere categorieën, zoals muziek en theater. Binnen de categorie muziek krijgen The Black Eyed Peas, George E. Clinton Jr., Ashanti, DJ Khaled, Avril Lavigne, Los Huracanaes Del Norte en Martha Reeves een ster. Binnen de theatercategorie gaat er een ster naar Patti LuPone, Marilyn McCoo en Billy Davis Jr., en Angelica Vale. Tot slot is er een radiowinnaar – Richard Blade – en een sportwinnaar: Michael Strahan.

Beeld: Shutterstock.com