Nieuw concept Apple iWatch is duidelijk geïnspireerd door Nike FuelBand

Dat Apple expertise weg heeft weten te halen uit het team van sportgigant Nike deed de geruchten rond een aanstaande iWatch of andere wearable van het bedrijf alleen maar aanwakkeren. Het concept voor de iWatch dat designer Thomas Bogner eerder vandaag publiceerde leunt nog een beetje extra op Nike’s FuelBand.

Ondanks de stevig aanhoudende geruchten moet Apple nog steeds bevestigen überhaupt aan een iWatch te werken, maar het houdt creatieve designers niet tegen om allerhande concepten de wereld in te slingeren. Het kan Apple immers alleen maar inspireren, toch?

De laatste toevoeging komt van onze Oosterburen, de Berlijnse designer Thomas Bogner om precies te zijn. Hoewel Bogner geen specifieke product designer is, heeft hij toch een alleraardigte mock-up weten te maken van wat hij zelf omschrijft als “het buitenechtelijke kind van een Nike FuelBand en een iPhone”.  Ondanks dat zijn idee duidelijk gebaseerd is op de activity tracker van Nike, is Bogner’s idee wel iets creatiever dan dat. Zo kun je bijvoorbeeld met horizontale en verticale ‘swipes’ navigeren tussen apps en status updates.

dribbble_small_iwatch

Als blijkt dat Apple daadwerkelijk aan een smartwatch of andere wearable werkt, is het nog maar de vraag of hij er zo uit komt te zien. Het is in elk geval wel een van de meest realistische en aansprekende voorstellen tot op heden!