Nieuw ‘creator’-account op Instagram moet makers aantrekken

Instagram

Instagram heeft een nieuwe tool gemaakt, waarmee het een beter alternatief moet worden voor makers op YouTube. Het gaat namelijk om een apart account genaamd @creators, waar tips en tricks gedeeld worden voor mensen die actiever willen worden op het platform. Dat schrijft TechCrunch.

Op het account komen antwoorden op allerlei vragen die gebruikers hebben. Denk aan hoe je geverifieerd kunt worden. Maar er zijn ook allerlei nuttige tips voor makers. Zo blijkt dat 60 procent van de mensen naar Stories luisteren met het geluid aan.

De tips en trucs worden met je gedeeld door makers die Instagram zelf heeft gekozen. Denk bijvoorbeeld aan danseres Susie Meoww en comedian Adam Waheed, schrijft The Verge. Zij vertellen je bijvoorbeeld welke apparatuur ze gebruiken en welke sound effects ze leuk vinden.

Video

Het account lijkt zich met name te richten op tips en tools voor het maken van video’s. Dat is logisch, aangezien het bedrijf daar graag in wil groeien. Bovendien is dat een nuttige manier om YouTubers en jongere makers over te halen om naar dit platform te komen. Diverse makers zoeken namelijk naar een nieuw thuis.

Foto: Shutterstock.com