Nieuw op Disney+ in augustus: Lightyear, Andor en She-Hulk

She-Hulk op Disney+

Er was ooit een tijd dat we maanden of zelfs jaren moesten wachten op nieuwe Marvel-, Disney- of Star Wars-content. Tegenwoordig is dat anders: er komen met regelmaat nieuwe films en series uit de universa uit. En die verschijnen uiteindelijk ook op streamingdienst Disney+. In augustus verschijnen ook weer een aantal interessante titels. Wij zetten ze voor je op een rij.

Series: Andor en She-Hulk

Om maar eens met de series te beginnen: deze maand komen er een aantal potentiële pareltjes aan. Zo verschijnt eind deze maand een nieuwe Star Wars-serie: Andor. Na het enorme succes van Obi-Wan Kenobi hebben we hier natuurlijk hoge verwachtingen over. Maar waar gaat de serie eigenlijk over?

Andor draait om Cassian Andor, die we in de film Rogue One leerden kennen. De nieuwe serie speelt zich vijf jaar voor de film af en vertelt hoe de rebellion – die uiteindelijk tot de ondergang van Darth Vader leidt – ooit is gestart. De serie krijgt twaalf afleveringen én het tweede seizoen – met nog eens twaalf afleveringen – is al in de maak. Disney heeft er zelf dus alvast veel vertrouwen in!

En ook Marvel heeft weer nieuwe series voor ons klaar staan. Ja, dat lees je goed: serieS. Er verschijnen deze maand namelijk twee nieuwe series uit dit universum. Eén daarvan is She-Hulk, die gaat over Jennifer Walters. Niet alleen is zij advocaat, ze is ook een Hulk. In de serie leren we niet alleen haar kennen, maar zien we ook de Hulk uit de films weer terug. En verder keert Wong – die we voor het laatst in Doctor Strange in the Multiverse of Madness zagen – terug.

Daarnaast verschijnt deze maand I Am Groot – een serie die bestaat uit een reeks korte filmpjes over de kleine Groot.

Deze series zie je vanaf augustus op Disney+:

  • Code Black: seizoen 1 t/m 3 (3 augustus)
  • Wu-Tang: An American Saga: seizoen 2 (3 augustus)
  • I Am Groot (10 augustus)
  • She-Hulk: Attorney at Law (17 augustus)
  • Europe’s Hidden Wonders (17 augustus)
  • Andor (31 augustus)

Films: Lightyear en Prey

Ben je gek op Pixar-films? En heb je niet de kans gehad om Lightyear in de bioscoop te bekijken? Dan hebben we goed nieuws: deze maand komt de film naar Disney+! Voor wie het niet weet: Lightyear gaat over Space Ranger Buzz Lightyear, die vastzit op een planeet. Na jarenlang proberen thuis te komen, komt hij een leger robots tegen, die onder commando van Zurg staan. Zij proberen zijn bron van brandstof te stelen.

Overigens is de Buzz Lightyear in deze film niet de speelgoedversie die we uit Toy Story kennen, maar degene waar dat stuk speelgoed op gebaseerd is. We zien dus wie die grote man was binnen Toy Story waar al die poppen van gemaakt werden.

Heb je meer zin in horror? Dan is Prey mogelijk wat voor jou. Deze film is de origin story van Predator – ja, die van de films. In de film zien we hoe Naru, een vrouwelijke krijger, haar stam in de Comanche Nation probeert te beschermen tegen één van de eerste predators die op aarde belandt.

Deze series zie je vanaf augustus op Disney+:

  • Lightyear (3 augustus)
  • Prey (5 augustus)
  • LEGO Star Wars Zomervakantie (5 augustus)
  • De Beentjes van Sint Hildegard (5 augustus)
Beeld: Marvel/Disney+