Nieuw op Film1 en Filmbox in juni: Wander, Benedetta en The Current War

Benedetta, Nieuw op Film1 en Filmbox

Ben je gek op films? Dan zijn FilmBox en Film1 wat voor jou: daar worden 24/7 films uitgezonden, zowel op lineaire tv als via streaming. Ook in juni gaan er weer een aantal films in première, waaronder een LGBTQ-film, met het ook op Pride Month.

FilmBox: Greta en Wander

FilmBox is het 24/7-filmkanaal, waar je live films kunt kijken. Het kanaal zit in het basispakket en heeft iedere maand een aantal films die er voor het eerst vertoond worden. In juni is dat onder meer de thriller Wander, met grote namen als Aaron Eckhart, Tommy Lee Jones, Katheryn Winnick en Heather Graham in de hoofdrollen.

De film gaat over privédetective Arthur Bretnik, die een duister verleden heeft. In het stadje Wander moet hij een moord onderzoeken die de autoriteiten in de doofpot  hebben gestopt. Maar tijdens zijn onderzoek stuit hij op een crimineel netwerk, dat banden heeft op het hoogste niveau. Ook ontdekt hij dat deze zaak te maken heeft met een moordzaak waar hij jaren geleden zelf bij betrokken was. De grote vraag: is dit toeval, of is Arthur een pion in een levensgevaarlijke affaire?

Ook zie je deze maand de film Greta, een thriller over een ongewone vriendschap tussen een jonge vrouw en een weduwe met een sinister geheim. De jonge vrouw is Frances, die met haar beste vriendin in New York woont. De moeder van Frances is net overleden en ze mist haar enorm. Als ze de oudere weduwe Greta ontmoet, ontstaat er dus een intieme vriendschap. Maar de eenzame weduwe blijkt al snel een geobsedeerde psychopaat te zijn.

Deze films gaan in juni in première op FilmBox:

  • Mrs. Lowry and Son – première op maandag 5 juni om 20:30 uur
  • Der Fall Collini – première op maandag 12 juni om 20:30 uur
  • Greta – première op maandag 19 juni om 20:30 uur
  • Wander – premiere op maandag 26 juni om 20:30 uur

Film1: Benedetta en The Current War

Helaas kunnen we lang niet altijd alles live zien, dankzij de vele andere plannen die we in ons leven hebben. Gelukkig heeft FilmBox precies om die reden ook een streamingdienst, genaamd Film1. Daar kun je alle films zien die op FilmBox verschenen zijn, maar je krijgt er ook vier lineaire filmkanalen bij met ook weer allerlei nieuwe content. En natuurlijk zijn er allerlei andere films die je via hier kunt streamen wanneer het jou uitkomt.

Op Film1 gaan deze maand ook weer een aantal films in première, waaronder Benedetta, die op Arthouse Sunday getoond wordt. Dit historische drama werd gemaakt door Paul Verhoeven en past prima in de Pride Month. De film gaat over Benedetta Carlini, die zich in de 17e eeuw aansluit bij het klooster in Pescia, Toscane. Deze knappe non krijgt al vanaf jonge leftijd non-religieuze visioenen en zou zelfs in staat zijn om wonderen te richten. Niet vreemd dus dat ze een enorme invloed heeft op het leven in het klooster.

Maar Benedetta heeft ook geheimen. Ze is lesbisch en geeft toe aan haar seksuele gevoelens voor een andere non. En dat kan voor flinke problemen gaan zorgen. Terwijl de pest het land teistert, besluit de kerk namelijk onderzoek te doen naar Benedetta’s claims, om te ontdekken of ze misschien meer geheimen heeft dan ze doet voorkomen.

Daarnaast verschijnt deze maand de biografische film The Current War, met Benedict Cumberbatch, Michael Shannon en Tom Holland in de hoofdrollen. De film gaat over de uitvinders Thomas Edison (Cumberbatch) en George Westinghouse (Shannon). Beide uitvinders vinden aan het einde van de 19e eeuw een manier om elektriciteit te distribueren in Amerika. Logischerwijs raken de twee verwikkeld in een technologische wedloop. Maar er staat veel meer op het spel dan alleen het aan krijgen van een lamp.

Deze films gaan in juni in première bij Film1:

  • The Current War – première op zaterdag 3 juni om 20:30 uur
  • Door Mouse – premiere op zaterdag 10 juni om 20:30 uur
  • Benedetta – première op zondag 18 juni om 20:30 uur
  • Worth – première op zaterdag 24 juni om 20:30 uur
Beeld: Film1