Fanfavorieten Aiden én Samantha keren terug in SATC-spinoff And Just Like That

Sarah Jessica Parker in And Just Like That

Het was een begrip in de jaren ’90 en ’00’s: de serie Sex and the City. Na zes seizoenen en twee films verscheen er opnieuw een serie over de welbekende dames: And Just Like That. Hoewel we in het eerste seizoen al veel bekende gezichten zagen, misten we een hele belangrijke. Samantha was niet van de partij, omdat actrice Kim Cattrall niet mee wilde doen. Maar niet getreurd, in seizoen twee duikt ze wel even op. Net als fanfavoriet Aiden Shaw.

Sex and the City ging over vier single vrouwen die allemaal in de 30 waren en in New York woonden. We hebben het hier natuurlijk over Carrie, Miranda, Charlotte en Samantha. In de zes seizoenen volgden we hoe ze verliefd werden, hun hart gebroken werd, kinderen kregen en uiteindelijk – ogenschijnlijk – hun Happy Ever After kregen.

De serie was een enorm succes, dus het verbaasde niemand toen er ook twee films verschenen. Daarin zagen we hoe Carrie ein-de-lijk met Mr. Big trouwde (al ging dat ook niet van een leien dakje), hoe Samantha toch weer single werd, hoe Charlotte eindelijk zwanger werd en hoe Miranda en Steve uit elkaar gingen en toch weer bij elkaar kwamen. Voeg daar nog een trip naar het Midden-Oosten én een verrassende ontmoeting met Carrie’s andere grote liefde Aiden Shaw aan toe, en je bent wel ongeveer bij.

Na die films dachten we dat het verhaal afgesloten was, maar stiekem vroegen we ons altijd af hoe het nu met de vier dames zou gaan. In 2021 kregen we het antwoord, met het eerste seizoen van And Just Like That, dat het verhaal weer oppikt. De vrouwen zijn inmiddels in de 50 en hebben opnieuw vele uitdagingen in het leven. Miranda bleek niet gelukkig te zijn in haar huwelijk en zit inmiddels in een relatie met de non-binaire Che Diaz. Charlotte heeft inmiddels puberkinderen, van wie één zich helemaal niet identificeert als meisje. En daar was Charlotte natuurlijk niet op berekend.

En Carrie, die gaat door het grootste dieptepunt uit haar leven: Mr. Big overlijdt.

Jaar twee, met Aiden…

Inmiddels is Carrie door het eerste jaar zonder Big doorgekomen en heeft ze zich opnieuw weten aan te passen aan het single leven, nu als 50-jarige. In het tweede seizoen gaat ze daar vrolijk mee verder. En hoewel er nog niet heel veel bekend is over dit nieuwe seizoen, zijn er al wel wat dingen naar buiten gekomen, waaronder een nieuwe trailer, die al best veel laat zien.

Allereerst toont de trailer heel groot nieuws: Carrie kookt! In haar keuken!

Maar het tweede seizoen heeft nog een paar veel grotere dingen in petto. Zo is het nog maar de vraag hoe lang Carrie daadwerkelijk single blijft. In teasers en trailers zien we namelijk dat ze Aiden Shaw opnieuw ontmoet. Carrie had al in Sex and the City een relatie met hem en was zelfs even van plan om met hem te gaan trouwen. Maar doordat ze vreemd was gegaan met Big eindigde de relatie tot twee keer toe, tot teleurstelling van vele fans. Nu keert Aiden dus terug, zoals ook in de trailer al te zien is. En een foto die op Instagram gedeeld is, laat ook zien dat de twee in ieder geval even terugkeren naar hun relatie vroeger. De vraag is voor hoe lang.

…En Samantha

Maar nog veel belangrijker is het nieuws rondom Samantha. Samantha Jones, de vierde dame uit de groep, was namelijk niet te zien in het eerste seizoen, al werd er regelmatig naar haar gerefereerd. Blijkbaar woont ze tegenwoordig in Londen en is er ruzie geweest tussen haar en Carrie. Maar inmiddels is er weer contact: we zien sms’jes heen en weer gaan.

Maar in seizoen twee komt daar heel even verandering in. Variety wist vorige week te melden dat Samantha in één aflevering te zien is, als cameo. Hoe dat precies zit, is nog niet helemaal duidelijk. Maar actrice Kim Cattrall, die het karakter speelde, deelde het nieuws wel zelf op haar Instagram, met alleen het bericht: Happy Pride. Dus de kans is best groot dat we voor één avond weer kunnen genieten van het complete gezelschap.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Cattrall (@kimcattrall)

Nieuwe seizoen komt eraan

Verder keren overigens de eerdere acteurs ook weer terug. Zo weten we dat de karakters Lisa Todd Wexley, Seema Patel, Anthony Marentine, Dr. Nya Wallace en Chez Diaz ook weer terugkeren. En natuurlijk zien we weer meer van Miranda, Charlotte, Carrie, Harry, Lily, Rock, Steve Brady en Brady Hobbes.

Op dit alles hoeven we bovendien niet lang te wachten. Vanaf 22 juni verschijnt het tweede seizoen van de serie op HBO Max.

Beeld: HBO Max