Nieuw op FilmBox en Film1 in februari: Lawless en To Leslie

Nieuw op FilmBox en Film1, film kijken

Februari is van start gegaan, wat betekent dat er weer allerlei nieuwe films aankomen op FilmBox en Film1. Leg deze maand de zakdoekjes maar vast klaar, want er verschijnen diverse tranentrekkers. Maar voor de liefhebber zijn er ook misdaadfilms als Lawless.

FilmBox: Narcosis en Lawless

Op FilmBox – een zender die tegenwoordig standaard in je tv-pakket zit – verschijnt bijvoorbeeld Narcosis. Dit is een Nederlandse film met een echte tranentrekker als plot. We volgen een hecht gezin dat volledig ontwricht raakt als de vader tijdens een professionele duik niet meer bovenkomt. Een begrafenis, die komt niet. Net als een afscheid. Merel ontwijkt de dood van haar man namelijk, net als alles wat daarmee te maken heeft. En zo blijft alleen een huis vol herinneringen achter, met daarin de kinderen die verstrikt raken in hun zoektocht naar antwoorden. Uiteindelijk komt het gezin hard tot stilstand.

Geen zin in een tranentrekker? Dan kun je deze maand ook kiezen voor bijvoorbeeld de misdaadfilm Lawless, met bekende acteurs als Shia LeBeouf, Tom Hardy, Gary Oldman en Guy Pierce in de hoofdrollen. De film speelt zich af tijdens de drooglegging in de jaren ’30, als de broers Bondurant een illegale drankhandel opzetten. De onderneming wordt al snel succesvol, mede dankzij de hulp van lokale crimineel Floyd Banner. Maar daarmee komen ze ook in het vizier van special agent Rakes, die niet schuwt voor geweld.

Deze films zie je in februari op FilmBox:

  • Ninjababy – première op maandag 5 februari om 20.30 uur
  • Lawless – première op maandag 12 februari om 20.30 uur
  • Narcosis – première op maandag 19 februari om 20.30 uur
  • Murder at Yellowstone City – première op maandag 25 februari om 20.30 uur

Film1: Une Belle Course en To Leslie

Helaas kunnen we niet altijd op tijd voor de tv zitten om films live te kijken. Gelukkig is er dan Film1, de streamingdienst van FilmBox, waar alle films on demand te kijken zijn. Bovendien krijg je daar nog weer extra filmzenders bij. En ook op Film1 gaan deze maand weer een aantal films in première.

Eén daarvan is To Leslie, een dramafilm gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De film draait om Leslie, een alleenstaande moeder in Texas die de loterij wint. Maar als ze al het geld verkwist, verliest ze ook alles wat haar dierbaar is. Een tijdje kan ze met haar charmes wegkomen, maar ook dat lukt op een gegeven moment niet meer. En als ze dan ook nog een dieptepunt bereikt door alcoholisme, vecht ze om haar leven weer op de rails te krijgen.

Ook kun je deze maand genieten van de dramafilm Une Belle Course, waarin de 92-jarige Madeleine een taxi belt om haar naar het verzorgingstehuis te brengen. Maar voor ze definitief verhuist, wil ze een aantal plekken in Parijs nog een keer zien. Dus ze vraagt de verbitterde chauffeur Charles om langs een aantal plekken te rijden die belangrijk waren in haar leven. Tijdens de reis wordt langzaamaan een bijzonder leven onthuld, wat Charles ook raakt.

Deze films gaan in februari in première bij Film1:

  • So Long Marianne – première op zaterdag 3 februari om 20.30 uur
  • To Leslie – première op zaterdag 10 februari om 20.30 uur
  • Une Belle Course – première op zondag 18 februari om 20.30 uur
  • After Yang – première op zaterdag 24 februari om 20.30 uur
Foto: Shutterstock