Nieuw op FilmBox en Film1 in juni: Memory en The Other Lamb

Michiel Huisman, FilmBox

Zin in een fijne film? Dan zit je bij tv-zender FilmBox en de bijbehorende streamingdienst Film1 goed. Op FilmBox kijk je films live op tv, op Film1 kijk je alles wat je gemist hebt terug. Plus, op Film1 verschijnen allemaal extra films die je niet op FilmBox ziet. Deze maand zie je op beide plekken bijvoorbeeld Memory en The Other Lamb.

FilmBox: The Other Lamb en Mothering Sunday

FilmBox trakteert ons deze maand onder meer op een horrorthriller met een bekende Nederlandse naam: Michiel Huisman. De film gaat over Selah, die in een zelfvoorzienende gemeenschap leeft. Die gemeenschap gebruikt geen technologie en zit diep in het bos. De groep wordt geleid door Shepherd – gespeeld door Huisman – maar bestaat verder vooral uit vrouwen, die leven als de vrouwen van de Shepherd. Je begrijpt al: foute boel.

Selah wordt tot nu toe nog ontzien, aangezien ze nog niet ongesteld is geweest. Maar als haar tijd komt, mag ze meedoen aan een ritueel. Dat ritueel loopt anders dan verwacht, waarop Selah het bestaan in de gemeenschap ernstig in twijfel begint te trekken.

Meer zin in een romantische film? Dan kun je genieten van Mothering Sunday, met Olivia Colman en Colin Firth in de hoofdrollen. De film speelt zich zoals de naam al doet vermoeden af op moederdag, in het jaar 1924. Op die dag krijgt al het huispersoneel vrij voor familiebezoek, maar dienstmeisje Jane Fairchild heeft geen familie meer. Zij gebruikt haar vrije dag om in het geheim haar minnaar te ontmoeten, de zoon van de Sheringhams.

Maar de Sheringhams hebben traditiegetrouw lunch met de familie waar Jane voor werkt, de Nivens. De dag neemt dan ook een dramatische wending, al zit er een zilveren randje aan: Jane gebruikt haar ervaringen om uit te groeien tot een gevierd schrijfster.

Deze films zie je deze maand op FilmBox:

  • Pink Moon – première op maandag 3 juni om 20.30 uur
  • Mothering Sunday – première op maandag 10 juni om 20.30 uur
  • The Other Lamb – première op maandag 17 juni om 20.30 uur
  • Las Bestias – première op maandag 24 juni om 20.30 uur

Film1: Crimes of the Future en Memory

Ook op Film1 verschijnen deze maand weer nieuwe films, naast degene die op FilmBox verschijnen en je op Film1 kunt terugkijken. Denk bijvoorbeeld aan Crimes of the Future, met Viggo Mortensen en Kristen Stewart.

De film gaat over de nabij toekomst, waarin de mensheid leert om zich aan te passen aan een kunstmatige omgeving. Daardoor verandert de natuurlijke staat van mensen en ook hun biologische samenstelling. Performancekunstenaar Saul Tenser omarmt die veranderingen en laat nieuwe, nog onbekende organen in zijn lichaam groeien. Tijdens zijn shows verwijdert hij die organen weer.

Ook zie je deze maand een fijne misdaadfilm met Liam Neeson en Guy Pearce. Het gaat om de film Memory, een Amerikaanse remake van de boekverfilming De Zaak Alzheimer.

Memory draait om huurmoordenaar Alex. Hij weigert een opdracht, waarop hij zelf het doelwit wordt. Hij probeert zijn belagers op te sporen, voordat zij of FBI-agent Vincent Serra hem vinden. Maar zijn geheugen laat hem steeds meer in de steek, waardoor hij niet meer op zijn eigen acties kan vertrouwen.

Deze films komen in juni naar Film1:

  • The Marksman – première op zaterdag 1 juni om 20.30 uur
  • Emily – première op zaterdag 8 juni om 20.30 uur
  • Triangle of Sadness – première op zondag 16 juni om 20.30 uur
  • Crimes of the Future – première op zaterdag 22 juni om 20.30 uur
  • Memory – première op zaterdag 29 juni om 20.30 uur
Foto: Shutterstock