Zien: Eerste trailer van Harry Potter-game Quidditch Champions

Harry Potter: Quidditch Champions

Hogwarts Legacy was vorig jaar een absolute hit. Toch miste deze Harry Potter-game een belangrijk element: je kon geen zwerkbal, of quidditch, spelen. Die gameplay werd bewaard voor een ander spel, namelijk Harry Potter: Quidditch Champions. Van dat spel is nu de eerste trailer verschenen.

In Harry Potter: Quidditch Champions kun je – zoals de naam al aangeeft – quidditch spelen. Je kiest zelf of je als Beater, Chaser, Keeper of Seeker wil spelen, maar kunt ook wisselen tussen de soorten spelers. In de game speel je het bekende spel op verschillende bekende locaties – zoals op Zweinstein, de achtertuin van de Weasley’s en dtijdens de Quidditch World Cup. Ook kun je als bekende karakters spelen, zoals Harry Potter, Ron Weasley en Hermione Granger.

Je kunt het spel alleen spelen, online in teams tegen anderen spelen en het online tegen één andere speler opnemen.

De nieuwe game verschijnt op 3 september voor 29,99 dollar. Je kunt de game spelen op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch en PC. Het spel heeft ook een kleine verbinding met Hogwarts Legacy. Wie beide spellen heeft en inlogt met zijn WB Games-account krijgt een Bonus Legacy Pack voor Harry Potter: Quidditch Champions. 

Zomer-update voor Hogwarts Legacy

Afgelopen week verscheen ook een grote update voor Hogwarts Legacy, die je gratis kunt downloaden. De update voorziet het spel van een fotomodus, waarmee je foto’s kunt maken van je omgeving in het spel. In deze modus kun je ook de tijd en het seizoen aanpassen, en karakters in verschillende poses en outfits zetten. Verder laat de update de talent tree resetten, waardoor je al je punten opnieuw kunt verdelen en dus andere keuzes kunt maken voor je karakter.

Ook nieuw is de Haunted Hogsmeade Shop-quest, die eerder alleen op de PlayStation te spelen was. Deze quest speelt zich af in Hogsmeade en laat je door een spookachtige dungeon navigeren, die gevuld is met puzzels. Tot slot krijg je met de update de onyx Hippogriff-mount, het recept voor Felix Felicis en diverse nieuwe outfit-opties.

De update is sinds 6 juni gratis te downloaden.

Foto: Warner Bros. Games