Nieuw op FilmBox en Film1 in mei: Copshop en Oorlogswinter

Nieuw op FilmBox en Film1, film kijken

Zin in een spannende, grappige of ontroerende film? Bij FilmBox en Film1 is het aanbod nogal groot. En iedere maand wordt dat aanbod groter, want dan worden weer nieuwe films toegevoegd aan de collectie. In mei ligt er een focus op oorlogsfilms – niet verrassend natuurlijk – maar er zijn ook tal van andere mooie en toffe films te zien.

FilmBox: Copshop en Ride the Eagle

Wie zin heeft in een actiethriller kan maandag 20 mei voor de buis gaan zitten voor Copshop, met Gerard Butler en Frank Grillo in de hoofdrollen. De film gaat over een oplichter die het doelwit is van een dodelijke huurmoordenaar. Om aan de huurmoordenaar te ontkomen, laat de oplichter zich oppakken door de politie. Maar zo wordt het politiebureau het middelpunt van een bloederige strijd tussen de oplichter, de huurmoordenaar en een ambitieuze agente.

Meer zin in komedie en drama? Dan is Ride the Eagle een goede optie. Deze film bevat sterren als Jake Johnson, J.K. Simmons en Susan Sarandon. Johnson speelt de veertiger Leif, wiens moeder twaalf jaar geleden vertrok om in een commune te gaan wonen. Sindsdien had Leif geen contact meer met haar. Maar dan overlijdt zijn moeder en blijkt ze hem een ‘voorwaardelijke erfenis’ te hebben nagelaten. Leif krijgt haar blokhut in Yosemite National Park, maar dan moet hij wel eerst een ingewikkelde en dubieuze takenlijst voltooien. Zo stapt hij de wereld van zijn moeder binnen.

Deze films zie je in mei bij FilmBox:

  • Ride the Eagle – Première op maandag 6 mei om 20:30 uur
  • Avec Amour et Acharnement – Première op maandag 13 mei om 20:30 uur
  • Copshop – Première op maandag 20 mei om 20:30 uur
  • Charter – Première op maandag 27 mei om 20:30 uur

Film1: Oorlogswinter en Everything Everywhere All At Once

Geen tijd om films live te zien op FilmBox? Dan kun je ze altijd nog streamen bij Film1, waar ook tal van andere films verschijnen. In de maand mei ligt er logischerwijs een kleine focus op oorlogsfilms, die op 4 mei – Dodenherdenking – verschijnen. Eén van de films is Oorlogswinter, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Terlouw. Het verhaal speelt zich af in de winter van 1944-1945 en gaat over een vijftienjarige, Nederlandse jongen die niet kan wachten om in verzet te komen. Daarop besluit hij een gewonde Engelse piloot te helpen.

Tijdens deze avond verschijnt overigens ook Mijn beste vriendin Anne Frank, over de vriendschap tussen Anne Frank en Hannah Goslar. De twee verliezen elkaar uit het oog als de familie Frank onderduikt, maar ze ontmoeten elkaar drie jaar later weer in kamp Bergen-Belsen. Hannah zet daar haar leven op het spel om Anne te helpen.

Maar er verschijnen ook films bij Film1 die niets met de oorlog te maken hebben. Denk aan Everything Everywhere All At Once, die maar liefst zeven Oscars won. Deze komedie gaat over de Chinese immigrante Evelyn, die in een gek avontuur terechtkomt: de wereld is in gevaar en zij is de enige die de planeet kan redden. Tijdens de film verkent ze het universum en ontdekt ze de andere levens die ze had kunnen redden. Maar als ze het spoor bijster is in het eindeloze multiversum, is het nog maar de vraag of ze in haar missie kan slagen.

Deze films zie je vanaf mei op Film1:

  • Oorlogswinter – Première op 4 mei om 18:20 uur
  • Mijn beste vriendin Anne Frank – Première op 4 mei om 20:02 uur
  • Zee van tijd – Première op zondag 5 mei om 20:30 uur
  • Everything Everywhere All At Once – Première op zaterdag 11 mei om 20:30 uur
  • Kwestie van geduld – Première op zaterdag 18 mei om 20:30 uur
  • Riceboy Sleeps – Première op zaterdag 25 mei om 20:30 uur
Foto: Shutterstock