Apple Maps toont nu ook fietsroutes en geeft gesproken aanwijzingen

Apple Maps, Apple Kaarten

Apple Maps krijgt een geheel nieuwe feature. Gebruikers kunnen nu ook fietsaanwijzingen krijgen voor routes speciaal voor fietsers. Dat werkt niet alleen in de smartphone-app, maar ook op de Apple Watch.

De app geeft voortaan gedetailleerde, stapsgewijze fietsaanwijzingen voor routes over fietspaden, fietsstroken en fietsvriendelijke wegen. Daarbij krijg je meer dan alleen instructies over hoe je moet fietsen om op je bestemming te komen. Je krijgt ook informatie over de hoogte van een rit en of de route een drukke weg bevat. Ben je dus niet zo gek op fietsen over heuvels of drukke wegen, dan kun je die vermijden.

Ook geeft de app voortaan meldingen om af te stappen en te lopen als je bepaalde kruispunten nadert en zijn er opties om een openbaar toilet, een stopplaats of een fietsenmaker te vinden. Wil je met anderen delen wanneer je ergens aankomt, dan is ook dat mogelijk.

Alle aanwijzingen over de route zelf kun je met stembegeleiding krijgen, zodat je niet steeds naar je telefoon hoeft te kijken. Daarnaast geeft Apple Maps een routeoverzicht of een lijst met afslagen. Ben je dus even kwijt waar je bent of wil je weten hoe de route er straks uitziet, dan kun je dat gedetailleerd terugvinden.

Apple Maps op de Apple Watch

De fietsaanwijzingen in Apple Maps doen het ook op de Apple Watch. Zo kun je op de Apple Watch een overzicht krijgen van de hoogte langs een route en is er haptic touch voor stapsgewijze routeaanwijzingen. Ook is er Voice Feedback over de snelheid en afstand die je aflegt. Dergelijke informatie wordt hardop gegeven via de ingebouwde luidspreker van de Watch.

De nieuwe fietsaanwijzingen in Apple Maps zijn beschikbaar voor iOS 14 of nieuwer.

Foto: Shutterstock