Nieuw patent van Apple duidt op de ontwikkeling van een VR headset

Virtual reality is hot en nu is er ook een nieuw patent van Apple opgedoken. Het patent wijst erop dat Apple bezig is met de ontwikkeling van een eigen VR headset.

Het patent, dat overigens al in 2008 is aangevraagd door Apple, is uitgegeven door de US Patent and Trademark Office en wordt als volgt beschreven: ‘Head-Mounted Display Apparatus for Retaining a Portable Electronic Device with Display’.

De headset van Apple werkt met hetzelfde principe als de Samsung Gear VR, Google Cardboard en de nieuwe View-Master. Zo dien je in de headset van Apple een iPhone te plaatsen die zal dienen als display voor VR. De iPhone zal, volgens het patent, draadloos moeten verbinden met de headset.

Screen-Shot-2015-02-18-at-7.49.32-am

Daarnaast zien we dat de headset bedient kan worden via een afstandsbediening, die qua vormgeving veel weg heeft van de iPod. Het lijkt daarom voor de hand te liggen dat de headset niet bediend kan worden op basis van bewegingen, zoals we laatst zagen bij de Hovercast VR.

Geheel als een verrassing komt het nieuws niet dat Apple aan de gang gaat met virtual reality. Eerder plaatste Apple al een vacature voor virtual reality gerelateerde toepassingen.

apple-vr-2-600x383

Het is echter nog maar de vraag of Apple op korte termijn een VR headset zal uitbrengen. We zien vaker dat patenten worden aangevraagd en vervolgens liggen te verstoffen op de plank. Daarnaast zei CEO Tim Cook eerder deze week dat headsets geen toekomst hebben, omdat consumenten de headsets niet willen dragen.