Nieuwe 3D-laserprinter breekt alle records op Kickstarter

Een nieuw project op Kickstarter breekt alle records en haalt binnen dertig dagen 27,9 miljoen dollar op. Het gaat om de 3D-laserprinter van Glowforge. Glowforge is een 3D-laserprinter die, in tegenstelling tot een echte 3D-printer, geen objecten opbouwt uit verschillende laagjes.

De 3D-laserprinter snijdt objecten uit een tal van verschillende materialen zoals plastic, karton, papier en leer. Door middel van 2 camera’s bepaald de Glowforge de dikte van het materiaal waarin hij snijdt. Daarnaast werkt hij ook echt als een lasercutter en kun je met de Glowforge bijvoorbeeld je logo in je Macbook laseren.

De CEO van Glowforge, Dan Shapiro, verwachtte met het Kickstarter project 1 tot 2 miljoen dollar op te halen. Dit doel was echter al binnen 24 uur bereikt. Het is opmerkelijk dat de 3D-laserprinter zo goed scoort, omdat de verkoop van 3D-printers aan particulieren nog steeds niet echt van de grond komt. De 3D-laserprinter is dan ook geen echte 3D-printer en daarom, mede door de simpele software, misschien laagdrempeliger voor de consumentenmarkt.

Op de site geeft Glowforge voorbeelden van objecten die met de 3D-laserprinter kunnen worden gemaakt, wat de materiaalkosten zijn en hoelang de printer erover doet. Denk aan een gepersonaliseerde hardwood cover voor je Macbook Pro (19 minuten, $9.00), een zelfgemaakte lamp (102 minuten, $28.00), gegraveerde glazen kruidenpotjes (9 minuten, $10.00) of bijvoorbeeld je eigen gemaakte slipper van leer (38 minuten, $31.00).

De printer was tijdens de crowdfunding-campagne te koop voor $1995 en verschijnt uiteindelijk in de winkel voor $3995. Wil je hem echt heel graag hebben dan kun je hem nu al in de pre-order bestellen voor $2395!