Nieuwe activity tracker Fitbug Orb gaat liefst 6 maanden mee op volle batterij

Fitbug, niet Fitbit, kondigde vanochtend eindelijk de lancering van de Orb aan. De geplaagde activity tracker zou eigenlijk al in februari te koop zijn, maar het team van Fitbug bleef vooralsnog uitstellen. Gelukkig blijkt afstel geen sprake.

We hadden de Orb voor het eerst aan het begin van dit jaar in onze handen tijdens de CES in Las Vegas. Het enthousiaste team van Fitbug communiceerde indertijd opgewekt een lancering in februari.

Dat bleek geen haalbare kaart, om diverse redenen. De belangrijkste is dat Fitbug graag de beste prestaties wilde leveren voor een schappelijke prijs. Als we kijken naar de batterijduur is dat zeker gelukt.

Want voor $50 koop je een activity tracker die qua features niet onder doet voor een Fitbit One. Waar hij zijn concurrenten echter ver mee voorbij gaat is de batterijduur: liefst 6 maanden zou de tracker meegaan op een opgeladen batterij.

De Fitbug Orb is qua design wellicht wel ‘acquired taste‘, de prijs zal iedereen aanspreken. De Fitbug Orb is te koop via diverse webshops.

fitbugOrb