Anki Drive is de leukste racegame voor je iPhone en de aftrap van de Robot Revolutie

Maak je geen zorgen: Skynet is nog niet opgestart. Maar de officiële kickstart van robots in het huis lijkt wel aanstaande te zijn met de lancering van Anki Drive, een racegame met een twist voor je iPhone.

Liefst vier en een half jaar werk zit er in de kleine racemonsters, die je misschien nog het meest doen denken aan een setje Hot Wheels. Maar op die omschrijving wist het team van Anki geen $50 miljoen aan investeringen op te halen.

De auto’s uit de racegame van Anki zijn namelijk een combinatie van speelgoed en hoge kwaliteit kunstmatige intelligentie, het resultaat van noeste arbeid van drie wetenschappers op het gebied van robotica. Niet alleen spannend en leuk om te spelen, maar ook om te ontleden dus.

Het bedrijf, waarvan de naam “leer met het hart” betekent in het Japans, wilde bewijzen dat het mogelijk is om, met relatief goedkope materialen, intelligente consumenten producten te bouwen die je doen verbazen. Ik zeg met opzet relatief, omdat een startersset van Anki op $199 komt en een extra racewagentje je al snel $69 kost.

Daarvoor koop je dan ook wel een indrukwekkend stukje techniek. De solide wagentjes zijn volgestopt met geavanceerde sensoren en een haast microscopisch kleine processor om alle input te verwerken. Maar liefst 500 keer per seconde verwerkt de auto signalen als zijn positie op de baan, zijn omgeving en zijn (afstand tot zijn) tegenstanders. Op een snelheid die, als de auto’s vergroot zouden worden, overeen komt met 400 km per uur.

Beginnen met Anki Drive kost je dus $199. Voor dat geld ontvang je een racebaan (mat), twee auto’s, oplaadstations en een setje om je auto’s schoon te houden. De set gaat 23 oktober in de verkoop, het is nog onbekend of deze dan direct in Europa te verkrijgen is.

Anki-Drive-Starter-Kit-_3x4-view-on-white-background_